Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση του ιού της γρίπης Η1Ν1ν και εφαρμόζει αυστηρά τις οδηγίες του ΕΚΕΠΥ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση του ιού Η1Ν1ν, με σειρά δράσεων και ενεργειών που έχουν στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και τον εμβολιασμό των τοπικού πληθυσμού.


Είναι μεταξύ των πρώτων Δήμων που έγκαιρα είχε καταρτίσει ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.      
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τη νέα γρίπη, την οποία είχαν προσκληθεί και παρακολούθησαν στελέχη και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, εργαζόμενοι σε φορείς του Δήμου, καθώς και τοπικοί σύλλογοι, προκειμένου να ενημερωθούν και να προετοιμασθούν για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος της νέας γρίπης.    
Παράλληλα μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα στα σχολεία και σε δημόσιους χώρους με χρήσιμες πληροφορίες για τα συμπτώματα του ιού, την αναγνώρισή τους και τρόπους αντιμετώπισης.
Σε όλους τους σχολικούς χώρους, τους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και τα δημοτικά κτήρια τοποθετήθηκαν αντισηπτικά για την προφύλαξη και την υγιεινή εργαζομένων και επισκεπτών.            


Στο πλαίσιο της συνεργασίας  με το ΕΚΕΠΥ ο Δήμος Αμαρουσίου ακολουθεί αυστηρά την εγκύκλιο  και τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, που αφορά τους Δημοτικούς Παιδικούς Βρεφονηπιακούς  Σταθμούς και  καθορίζει ακριβώς τις διαδικασίες που αφορούν την παύση λειτουργίας των παραπάνω δομών. Παράλληλα  ενημερώνει το ΕΚΕΠΥ για όλες τις ενέργειες και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.


Είναι σημαντικό ότι ο Δήμος είναι πρωτοπόρος στην δημιουργία των Πρωτοβάθμιων Ιατρείων Γρίπης κατά του ιού Η1Ν1ν, όπως επίσης και στη λειτουργία Κέντρου Εμβολιασμού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.


Από τις 16 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκαν 6.979 εμβολιασμοί στους Δήμους Αμαρουσίου και Αθήνας, οι οποίοι είναι και οι μόνοι φορείς  της Α/βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διαθέτουν εμβολιαστικά κέντρα.         
 
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2009 λειτούργησαν και εμβολίασαν συνολικά 489 μονάδες υγείας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Αμαρουσίου.


Για όλα αυτά  ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής και είναι σε συνεχή επαφή με τα επιχειρησιακά όργανα του ΚΕΕΛΠΝΟ και του ΕΚΕΠΥ.


Επισημαίνεται ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υπεύθυνος του Τομέα Κοινωνικών Υποθέσεων της ΤΕΔΚΝΑ, αλλά και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας ΟΤΑ κ. Γιώργος Πατούλης  πρωτοστατεί και στην ενημέρωση όλων των Δήμων και Κοινοτήτων της χώρας για τα ζητήματα της πρόληψης της υγείας όπως και για τη γρίπη Ν1Ν1ν.


Νεα Γρίππη H1N1

Εμβολιασμοί Ευπαθών Ομάδων

Εμβολιασμοί

Μετάβαση στο περιεχόμενο