Ο Δήμος Αμαρουσίου πρωτοπόρος στη διαδημοτική συγκοινωνία

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τον Νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό και τον Νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα στην εκδήλωση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
|download file .jpg 176KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συνομιλεί με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδη στην εκδήλωση διαβούλευσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τον εκσυγχρονισμό των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. 
|download file .jpg 198KB|


Οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη υιοθετούνται στον ανασχεδιασμό των αστικών συγκοινωνιών    


Η πολιτική για τη δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η οποία εκφράστηκε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες πριν από δύο χρόνια, γίνεται πράξη και θα εφαρμοσθεί σε ολόκληρη την Αττική. 


Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών υιοθετεί το μοντέλο των Διαδημοτικών Συγκοινωνιών στο νέο ριζικό ανασχεδιασμό του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής που προωθούνται για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του  Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη το 2007 υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του τότε Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη  και των Δημάρχων  Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης, Μελισσίων, Πεύκης και Χαλανδρίου.
Στόχος του μνημονίου συνεργασίας η δημιουργία διαδημοτικής συγκοινωνίας μεταξύ των παραπάνω Δήμων, η οποία θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στην προστασία του περιβάλλοντος.   


Επόμενο βήμα, το 2008 η κατάθεση υπομνήματος και αιτήματος προς τον τότε νέο Υπουργό Μεταφορών κ. Κωστή Χατζηδάκη  με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με τους Δημάρχους Πεύκης, Μελισσίων, Βριλησσίων και Λυκόβρυσης, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η λειτουργία διαδημοτικής γραμμής που θα συνδέει τους 5 Δήμους των Βορείων Προαστίων.                   
 
Να σημειωθεί οτι ήδη στο Μαρούσι λειτουργεί η πρώτη διαδημοτική Συγκοινωνία που συνδέει το υπερτοπικό κέντρο της πόλης με την Πεύκη και την Λυκόβρυση με δύο λεωφορεία του Δήμου Αμαρουσίου που έχουν παραχωρηθεί από την ΕΘΕΛ. 


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης μετά από αυτή τη εξέλιξη δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που οι πρωτοβουλίες μας στο θέμα της δημιουργίας διαδημοτικής συγκοινωνίας στα Βόρεια Προάστια επεκτείνεται ως φιλοσοφία σε ολόκληρη την Αττική.
Υποστηρίξαμε το μοντέλο των διαδημοτικών συγκοινωνιών με σειρά ενεργειών, καθώς πεποίθηση μας είναι ότι θα συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος με τον περιορισμό της χρήσης του ΙΧ αυτοκινήτων και στην ενθάρρυνση των πολιτών να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών των όμορων Δήμων και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Ιδιαίτερα για το Μαρούσι που ως υπερτοπικό κέντρο δέχεται χιλιάδες πολίτες από όμορους Δήμους θα είναι «ανάσα», τόσο στη μείωση των ρύπων όσο και στη βελτίωση του περιβάλλοντος. 
Νοιώθουμε δικαιωμένοι που ένας αγώνας που ξεκινήσαμε πριν από δυόμιση χρόνια από το Μαρούσι υιοθετείται ως πολιτική για τη βελτίωση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και του περιβάλλοντος στη χώρα μας.»
 Μετάβαση στο περιεχόμενο