Ο Δήμος Αμαρουσίου προστατεύει στην πράξη τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου της πόλης

Print Friendly, PDF & Email

Προσωρινή η τοποθέτηση προκατασκευασμένου ναϊσκου σε οικόπεδο, αντί να μεταφερθεί σε αποθήκη του Δήμου


Με αφορμή επιστολή της Δημοτικής Κίνησης ‘Κόντρα στο Καιρό’ που αφορά την προσωρινή τοποθέτηση προκατασκευασμένου ναϊσκου από συνεργείο του Δήμου Αμαρουσίου σε κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, ο οποίος περικλείεται από τις οδούς Θράκης και Σουλίου, διευκρινίζουμε τα παρακάτω:


Στο συγκεκριμένο χώρο τοποθετήθηκε προσωρινά μικρός προκατασκευασμένος ναός, σε μια άκρη ενός οικοπέδου έκτασης περίπου 10 στρεμμάτων, χωρίς να αλλοιώνει ούτε τη φυσιογνωμία του πάρκου, αλλά και χωρίς να δυσχεραίνει στο ελάχιστο την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών σε αυτό.


Η μικρή αυτή εκκλησία μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε σε μια γωνία του συγκεκριμένου οικοπέδου μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός νέου ναού σε μια άλλη γειτονιά της πόλης μας, στην περιοχή του Ψαλιδίου, αφού πλέον δεν υπήρχε λόγος να βρίσκεται εκεί.
Και θα τοποθετηθεί και πάλι σε άλλη περιοχή για να καλύψει τις ανάγκες των πιστών, αφού ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αδειοδότησης για την κατασκευή δύο νέων ναών στο Μαρούσι.


Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι η παραμονή στο χώρο είναι προσωρινή και προτιμήθηκε η λύση αυτή, αντί να μεταφερθεί ο ναΐσκος αυτός σε κάποια αποθήκη του Δήμου. Κάτι που δεν θα έπρεπε να γίνει, εξαιτίας του γεγονότος ότι πρόκειται για ναό.


Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη έκταση έχει διαμορφωθεί κατά το παρελθόν σε χώρο πρασίνου από το Δήμο Αμαρουσίου, ο οποίος μέχρι σήμερα διατηρείται και συντηρείτε από την υπηρεσία πρασίνου μας, αλλά ανήκει κατά κύριο λόγο στην ιδιοκτησία του ΟΣΚ.


Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου απέτρεψε πριν από 3 χρόνια την προσπάθεια του ΟΣΚ να κατασκευάσει στο οικόπεδο κτίριο χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, για να στεγάσει σε αυτό υπηρεσίες του και να αλλοιώσει την οικιστική φυσιογνωμία της συγκεκριμένης γειτονιάς.
Δεν είναι λοιπόν σε καμία περίπτωση στις προθέσεις της Διοίκησης να καταργήσει αυτόν τον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου, όπως άδικα την κατηγορεί αντίπαλος δημοτικός συνδυασμός.
Αντίθετα όλο αυτό το διάστημα της θητείας της τον προστατεύει στην πράξη και όχι με λόγια.  Και φυσικά σύντομα θα μεταφερθεί από εκει και ο μικρός ναΐσκος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο