Ο Δήμος Αμαρουσίου κοντά στους πολίτες για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Print Friendly, PDF & Email

Ανοικτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στο Δημαρχείο και στα ΚΑΠΗ, σε επιφυλακή το Δημοτικό Ασθενοφόρο    

 

Μέτρα πρόληψης λαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για την υποστήριξη των συμπολιτών και ειδικότερα των ευπαθών ομάδων στην αντιμετώπιση του καύσωνα, που σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία θα πλήξει τη χώρα μας  μέχρι την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017.

Ανοικτός για τους πολίτες θα είναι ο κλιματιζόμενος χώρος στο ισόγειο του Δημαρχείου Αμαρουσίου,  καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα – τηλ. 213- 20.38.000)
 

Επίσης, ανοικτές για τους πολίτες θα είναι από τις 8 π.μ – 2 μ.μ και από τις 4 μ.μ – 8 μ.μ: οι κλιματιζόμενες αίθουσες στα παρακάτω ΚΑΠΗ:
 

1. Κεντρικό Κ.Α.Π.Η (Περικλέους 22, τηλ. 210-80.26.109 / 210 – 61.42.248)
2. Περιφερειακό Κ.Α.Π.Η, στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών (τηλ. 210- 61.05.577)
3. Περιφερειακό Κ.Α.Π.Η., στην οδό Μεσογείων 82 (τηλ. 210- 80.23.559).

Το Δημοτικό Ασθενοφόρο θα βρίσκεται στη διάθεση των συμπολιτών, κυρίως των ηλικιωμένων κα των ευπαθών ομάδων, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 7:00 το απόγευμα, ώστε να εξυπηρετηθούν για τη μεταφορά τους στις κλιματιζόμενες αίθουσες, ή σε τυχόν άλλη ανάγκη.
(τηλ. επικοινωνίας 213-20.38.000)            

 

O Δήμος Αμαρουσίου, βάσει των οδηγιών που έχει εκδώσει  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, συνιστά σε όλους τους πολίτες:

  • Να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο. Να αναζητούν σκιερά και δροσερά μέρη. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά ευρύχωρα ανοιχτόχρωμα, κυρίως, βαμβακερά ενδύματα.
  • Να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαιτέρα σε μέρη όπου μαζί με την υψηλή θερμοκρασία συνυπάρχει και πολύ υγρασία, καθώς, επίσης, κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.
  • Να πίνουν άφθονα υγρά με τη μορφή πόσιμου νερού αλλά και πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικούς χυμούς.
  • Να αποφεύγουν τα οινοπνευματώδη ποτά.
  • Να ακολουθούν διατροφή σε χαμηλά λιπαρά που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.
  • Να κάνουν συχνά ντους.
  • Να ντύνουν τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα ποδιά ελεύθερα.
  • Να δοθεί περισσότερη προσοχή σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως:

Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.
Επίσης τα άτομα που λαμβάνουν φάρμακα για χρόνια νοσήματά τους όπως είναι διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, αντισυλληπτικά, ορμονούχα σκευάσματα, συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων.
 Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο