Ο Δήμος Αμαρουσίου κοντά στους μαθητές της πόλης.

Print Friendly, PDF & Email

Αναλαμβάνει πρωτοβουλία για την εκπαίδευσή τους στην οδική ασφάλεια


Πρωτοβουλία για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων ( Κ.Ε.Π.Α.), της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος με τον τίτλο « Ασφαλώς κυκλοφορώ».


Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – την πραγματοποίηση δύο ειδικών εκδηλώσεων στο 6ο και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, με τη συμμετοχή 250 περίπου μαθητών.
Ειδικότερα:


    * H πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Απριλίου 2007, και ώρα 9.00΄, στο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (οδός Καραολή 1 – Παράδεισος) με τη συμμετοχή 120 μαθητών. Διάρκεια εκδήλωσης 3 ώρες.
    * Η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 24 Απριλίου 2007, και ώρα 9.00΄στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου (οδός Πάτμου 3 – Ν. Φιλοθέη), με τη συμμετοχή 227 μαθητών. Διάρκεια εκδήλωσης 5 ώρες.


Δύο εμψυχωτές θα εκτελέσουν το βιωματικό μέρος του προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια σχετικά με την κατεύθυνση στον χώρο και τον τρόπο συμπεριφοράς μας σε συνθήκες δρόμου.
Παράλληλα, με την βιωματική δράση του προγράμματος θα πραγματοποιούνται και εργαστήρια κατασκευών για παιδιά.
Ειδικότερα τα εργαστήρια θα αφορούν:
Την κατασκευή του ΣΤΑΜΑΤΗ και του ΓΡΗΓΟΡΗ με την τεχνική κολλάζ, ενώ  στη συνέχεια τα παιδιά θα βάψουν τον ΣΤΑΜΑΤΗ και τον ΓΡΗΓΟΡΗ και θα τους ντύσουν με υφάσματα και χαρτιά διαφόρων ειδών.


Επίσης τα παιδιά θα κατασκευάσουν σελιδοδείκτη με θέμα τα μέσα μεταφοράς. Θα κόψουν και θα χρωματίσουν χάρτινα τρένα αυτοκίνητα, ποδήλατα, με τέτοιο τρόπο που να μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ως σελιδοδείκτες στα βιβλία τους, ενώ στη συνέχεια θα κατασκευάσουν καρφίτσα από πλαστελίνη και διάφορα άχρηστα υλικά με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή.

Μετάβαση στο περιεχόμενο