Ο Δήμος Αμαρουσίου κοντά στο παιδί και την οικογένειά του

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών Κ. Αντωνόπουλο, τον Ειδικό Γραμματέα Μ. Μπάρλα, και τη Δ/ ντρία των Σταθμών Ρούλα Μπάκα στη συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Παιδικό Σταθμό Αγίου Νικολάου.
|download file .jpg 121Kb||download file .jpg 126Kb||download file .jpg 90Kb| 


 


Συνάντηση του Δημάρχου Γ. Πατούλη με τους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό  Αγίου Νικολάου 


ʼμεσα ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην επιστολή που έστειλαν οι γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Αγίου Νικολάου, στην οποία παρέθεταν τις απόψεις τους σε θέματα από αφορούν στη λειτουργία του συγκεκριμένου σταθμού.     


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, παρουσία του Προέδρου των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών κ. Κώστα Αντωνόπουλου.  


Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου επενδύει στο μέλλον της πόλης και στηρίζει στην πράξη τις ανάγκες των γονιών που εργάζονται, τις ανάγκες της κάθε οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει επιτελεστεί σημαντικό έργο τα τελευταία 3,5 χρόνια με τη δημιουργία και λειτουργία τεσσάρων νέων πρότυπων Σταθμών στο Κέντρο, στο Σωρό, στο Στούντιο Α και στα Ανάβρυτα, παράλληλα με την αναβάθμιση και όλων των υφιστάμενων.
Επίσης, ενισχύσαμε τη λειτουργία των Σταθμών με νέο προσωπικό, προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με πολύ χαμηλό κόστος, περίπου στο 40% του κόστους των ιδιωτικών σταθμών και με πολλές απαλλαγές για διάφορες κατηγορίες συμπολιτών μας, ενώ φροντίζουμε για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών, με εξαιρετικές δραστηριότητες, παρέχοντας σίτιση υψηλού επιπέδου και διαρκή ιατρική φροντίδα, υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.


Στο αίτημα των γονιών για μετεγκατάσταση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Νικολάου ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι με προσωπική του παρέμβαση καταβάλλονται προσπάθειες  για την εξεύρεση νέου κτηρίου, αναφέροντας παράλληλα και μια σειρά από έργα αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού που έχουν υλοποιηθεί στον Παιδικό Σταθμό του Αγίου Νικολάου, από το Φεβρουάριο του 2007 μέχρι σήμερα.


Θυμηθείτε τόνισε «πως παραλάβαμε το Φεβρουάριο του 2007 τον Παιδικό Σταθμά του Αγίου Νικολάου και σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα μετά τα έργα αναβάθμισής του, τα οποία υλοποιήσαμε».
Μεταξύ άλλων,  διαμορφώθηκε κατάλληλα ο εξωτερικός χώρος και εμπλουτίστηκε με νέα όργανα. Πραγματοποιήθηκε ριζική αλλαγή των πάγκων και των ραφιών της κουζίνας με σύγχρονα επαγγελματικά σκεύη. ʼλλαξε το δάπεδο με πλαστικό αντιολισθητικό σε όλα τα δωμάτια. Τοποθετήθηκαν ξύλινα καλύμματα στα σώματα καλοριφέρ.


Απαντώντας ο κ. Πατούλης στον προβληματισμό των γονιών για τον αριθμό του προσωπικού του Σταθμού τόνισε ότι σημαντικό ποσοστό εργαζομένων απασχολείται με καθεστώς συμβάσεων. Επεσήμανε ότι ήταν  απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών να μην ανανεωθεί το σύνολο των συμβάσεων και σ’ αυτή την απόφαση η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αντέδρασε άμεσα, καλύπτοντας τα κενά με εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, ώστε οι Παιδικοί Σταθμοί να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά πρότυπο και υποδειγματικό τρόπο.            


«Με καθημερινή δουλειά και έργο, μέρα με τη μέρα, οι Παιδικοί Σταθμοί μας γίνονται καλύτεροι, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στους εργαζόμενους των Σταθμών, η συμβολή των οποίων είναι καθοριστική στο τελικό θετικό αποτέλεσμα» κατέληξε ο κ. Πατούλης. 


 
   
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο