Ο Δήμος Αμαρουσίου καταγγέλλει την εν κρυπτώ και άνευ προηγούμενης ενημέρωσης απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, να καθορίσει χρήσεις γης στον Χ.Ε.Υ Λ. Κηφισίας

Print Friendly, PDF & Email

Την αιφνίδια και εν κρυπτώ ενέργεια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιου Σταθάκη, και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση, καταγγέλλει η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, αναφορικά με την έκδοση υπουργικής απόφασης για την δυνατότητα παραχώρησης σε ιδιώτη του χώρου εγκατάστασης υποστήριξης (Χ.Ε.Υ 7 Λ. Κηφισίας) στο Ο.Τ Γ801 στην περιοχή του Αγίου Θωμά.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Αμαρουσίου ήδη με την υπ’ αριθμ. 171/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης είχε καταγγείλει την απόφαση του τότε αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, για τον καθορισμό χρήσεων γης στους Χώρους Εγκατάστασης Υποστήριξης (Χ.Ε.Υ) εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, μεταξύ των οποίων, χρήσεων ξενοδοχείων, εμπορικών καταστημάτων, αναψυκτηρίων κ.τ.λ. ζητώντας ήδη από τότε την άμεση ακύρωσή της. Αλλά και επανειλημμένως και εγγράφως και σε συναντήσεις έχει εκφράσει την αντίθεση και τη διεκδίκησή της προς όλους τους διατελέσαντες Υπουργούς Περιβάλλοντος.

Η κεντρική εξουσία όχι μόνο έχει κωφεύσει όλο αυτό το διάστημα μπροστά στη δίκαιη διεκδίκηση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης οι χώροι αυτοί (Χ.Ε.Υ) να παραχωρηθούν άμεσα με σκοπό τη δημιουργία κοινόχρηστων – κοινωφελών χώρων σε έναν ήδη υπερκορεσμένο από τις υπερτοπικές χρήσεις Δήμο, αλλά λίγο πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος προχωρά σε επέκταση της τακτικής αυτής ανοίγοντας τον δρόμο για την παραχώρηση ενός ακόμα Χ.Ε.Υ προς ιδιωτική εκμετάλλευση.

Η απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος έρχεται να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη ζωή και καθημερινότητα κατοίκων, εργαζομένων και επισκεπτών, την ποιότητα της ζωής στην πόλη μας, αλλά και δημιουργεί πρόσθετο βάρος στο ήδη αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο.

Τοποθετούμενος σχετικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με τη νέα αυτή απόφαση για άλλη μια φορά η κεντρική κυβέρνηση εκδηλώνει την ασέβειά της προς την τοπική αυτοδιοίκηση και τους πολίτες. Αποδεικνύει ότι τελικά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν υπερασπίζει τα συμφέροντα των πολιτών, όχι απλά αγνοεί την αυτοδιοίκηση αλλά ακόμα χειρότερα αποκαλύπτεται ως η πλέον υποταγμένη στα μεγάλα συμφέροντα».

Ο Δήμος Αμαρουσίου θα ενημερώσει άμεσα τις δημοτικές παρατάξεις του Συμβουλίου για την εξωφρενική αυτή εξέλιξη και θα προβεί στην άσκηση κάθε νόμιμου μέσου προς υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο