Ο Δήμος Αμαρουσίου καταδικάζει το περιστατικό θανάτωσης δύο αδέσποτων ζώων στο Μαρούσι και επισημαίνει τις βαρύτητες ποινές για τους παραβάτες που ορίζει ο Ν. 4039/2012

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το απαράδεκτο περιστατικό θανάτωσης με φόλα δύο αδέσποτων ζώων στο πάρκο στη συμβολή των οδών Φλέμινγκ και Πεντελικού στο Μαρούσι, όπως γνωστοποίησαν φιλόζωοι της περιοχής, ο Δήμος Αμαρουσίου, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων, καταδικάζει το περιστατικό και καταγγέλλει όσους καταφεύγουν σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.


Αμέσως μόλις ενημερώθηκε ο Δήμος για το συμβάν, προχώρησε στην περισυλλογή των άτυχων ζώων, και με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό δηλητηρίασης, εφιστά την προσοχή των πολιτών στις βαρύτατες ποινές που επισύρει ο Νόμος 4039/2012  όσον αφορά σε ενέργειες τέτοιου είδους.


Ειδικότερα, το Αρ. 16 του Ν. 4039/2012 ορίζει: «απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός».


Οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α’ και β’ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ευρώ!

Μετάβαση στο περιεχόμενο