Ο Δήμος Αμαρουσίου και τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ανακύκλωση

Print Friendly, PDF & Email

Σάββατο 20 Μαΐου 2017, ώρα  9:30 – 1:30 μ.μ., Πλατεία Γαρδέλη

  •  Διαδραστικό παιχνίδι: «Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης»
  • Δημιουργική απασχόληση με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά  

 

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, ώρα 7:00 μ.μ. Δημοτικός Κινηματογράφος «Μίμης Φωτόπουλος»

 

  • Θέατρο Σκιών: « Ο Καραγκιόζης Οικολόγος»

 

Με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή μας στην προστασία του περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου και τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ανακύκλωση.

 

  • Σάββατο 20 Μαΐου 2017, από τις 9:30 π.μ. έως τις 13:30 , στην Πλατεία Γαρδέλη ( πλατεία ΗΣΑΠ), τα παιδιά από τα σχολεία της πόλης  θα συμμετάσχουν στο διαδραστικό παιχνίδι «το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης», με τη συνδρομή εμψυχωτών από την Εταιρεία Ανακύκλωσης Ε.Ε.Α.Α.
    Μέσα από το παιχνίδι οι μικροί μας φίλοι θα εξοικειωθούν με την ιδέα της ανακύκλωσης και θα γνωρίσουν τα υλικά που ανακυκλώνονται (υλικά συσκευασίας, ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, λαμπτήρες, βιβλία περιοδικά, εφημερίδες και μπαταρίες).
     

Στόχος της δράσης είναι να γίνουν οι πρεσβευτές της ιδέας της ανακύκλωσης, παροτρύνοντας τους μεγαλύτερους στην ενεργή και συνειδητή επιλογή  της προστασίας της περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.                  

 Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες και η κάθε ομάδα θα παίζει και από ένα γνώριμο παιχνίδι, ειδικά προσαρμοσμένο στο θέμα της Ανακύκλωσης, όπως: παζλ, memory, κυνήγι χαμένου θησαυρού, ψάρεμα, bowling, τσουβαλοδρομίες, τροχός, φιδάκι, κρίκοι, στόχος, κάδος.        

 

Παράλληλα, τα παιδιά θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, με κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά, υπό την καθοδήγηση δασκάλας από τα καλλιτεχνικά τμήματα του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017, ώρα 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Μίμης Φωτόπουλος» θα δοθεί παράσταση με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης Οικολόγος» του Θανάση Σπυρόπουλο, με προσκεκλημένα τα παιδιά και τους γονείς τους.

 

Περιμένουμε όλα τα παιδιά της πόλη μας να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και να παίξουμε παιχνίδια για την Ανακύκλωση.      

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμος Αμαρουσίου και τα παιδιά γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ανακύκλωση

Μετάβαση στο περιεχόμενο