Ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στην πλατεία Γαρδέλη

Print Friendly, PDF & EmailΑπό μικρή ηλικία στο νόημα της ανακύκλωσης ο μικρός μας φίλος.
|download file .jpg 163KB|


Δεκάδες παιδιά συμμετείχαν στον εορτασμό της Ημέρας Περιβάλλοντος που έγινε στην Πλατεία Γαρδέλη.
|download file .jpg 132KB|


O κ. Πατούλης παρακολουθεί τα παιχνίδια ανακύκλωσης στα οποία συμμετείχαν οι μικροί μαθητές.
|download file .jpg 153KB|


Με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε το Σάββατο 5 Ιουνίου, στην Πλατεία Γαρδέλη, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
Σε μια γιορτή που διοργάνωσε ο Οργανισμός Περιβάλλοντος από τις 11 ως τις 15:00 του Σαββάτου, οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που είχε στηθεί εκεί με τη βοήθεια της Ελληνικής Εταιρίας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης που παραβρέθηκε στην γιορτή, επεσήμανε ότι «μπορεί η Παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος να γιορτάζεται στις 5 Ιουνίου, αλλά για τον Δήμο Αμαρουσίου, κάθε μέρα είναι μέρα Περιβάλλοντος.  Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας και είναι συνδεδεμένη και με τις καθημερινές μας συνήθειες.  Είναι πραγματικά ελπιδοφόρο για εμάς, το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, δείχνουν το ενδιαφέρον τους και συμμετέχουν με όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε δράσεις που έχουν να κάνουν με το Περιβάλλον και την προστασία του».
     
Στον χώρο της Πλατείας κάτω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού, στήθηκε έκθεση ζωγραφικής από μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών με θέμα το νερό και το περιβάλλον, ενώ όσοι περιηγήθηκαν στην έκθεση, ψήφισαν για το καλύτερο έργο. Επίσης στον χώρο της έκθεσης εκτέθηκαν τα έργα ζωγραφικής των τμημάτων ζωγραφικής εφήβων του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, πολλά από τα οποία είχαν ως θέμα το Περιβάλλον.
Στα παιδιά αλλά και σε όσους παραβρέθηκαν, δόθηκαν τσάντες ανακύκλωσης καθώς και πάνινες τσάντες με ενημερωτικό υλικό.
Παράλληλα, παρουσιάστηκαν από τον Οργανισμό Περιβάλλοντος οι νέοι κάδοι συλλογής τηγανελαίων, οι οποίοι θα διατεθούν τμηματικά σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Αμαρουσίου.
Παρόντες στη γιορτή ήταν ο αντιδήμαρχος κ.Ν.Γαρδέλης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Ποιότητας ζωής κ.Σ.Τσιπουράκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Αν.Παρτσινέβελος, Σ.Σταθούλης και Ν. Πέππας κ.α.

Μετάβαση στο περιεχόμενο