Ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  Ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και το σεβασμό για οικουμενικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες.

 

 

Ο Δήμος Αμαρουσίου, η ΚΕΔΑ (Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου),  το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς με τη στήριξη του Γραφείου Παιδείας του  Δήμου Αμαρουσίου, με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού  για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη 2017, διοργάνωσαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου μια λαμπρή εκδήλωση τιμώντας παράλληλα την επέτειο της Αναβίωσης των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα στις 6 Απριλίου 1896.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσίαση σε παιδιά, από σχολεία του δήμου, του επιτυχημένου εκπαιδευτικού βιβλίου της συγγραφέως Ιλεάνας Κλοκώνη με τίτλο: 

«Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία… προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!».  

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά όπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις Αξίες του Ολυμπισμού που γεννήθηκαν στην χώρα μας και στην Ολυμπιακή μας Ιστορία.  Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προεδρου της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαου Πέππα και αμέσως η υπεύθυνη Εθελοντισμού και Νέας γενιάς  κ. Χριστίνα Γαλανοπούλου έδωσε τη σκυτάλη  στη συγγραφέα για να εμπνεύσει τα παιδιά στον Ολυμπιακό Ύμνο και στην ιστορία του βιβλίου.  Τα μικρά παιδιά του Δήμου Αμαρουσίου είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, στον μαγικό κόσμο της Ολυμπιακής μας Ιστορίας και των Αξιών του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού και να απαγγείλουν ποιήματα Ολυμπιακών Αξιών!

Επίσης, πραγματοποιήθηκε από τους διοργανωτές παρουσίαση των σπουδαίων ομιλητών που παρευρέθηκαν και διάβασαν αποσπάσματα από το βιβλίο στα παιδιά, οι οποίοι ήταν: ο Χρυσός Ολυμπιονίκης των Συγχρονισμένων Καταδύσεων Νίκος Συρανίδης, η Αργυρή Ολυμπιονίκης στο Άλμα εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης του στίβου στο αγώνισμα του Τριπλούν Όλγα Βασδέκη.

Ο Δήμος Αμαρουσίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τίμησε το ανωτέρω παιδικό  βιβλίο ξεχωρίζοντας το για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου. Επίσης  η ΚΕΔΑ  με  το Γραφείο Εθελοντισμού & Νέας Γενιάς, είχαν φροντίσει κάθε παιδί να παραλάβει το βιβλίο, δια χειρός των Ολυμπιονικών.

Ο εορτασμός για την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη-2017 ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων στην παγκόσμια καμπάνια του Διεθνούς Οργανισμού Peace & Sport,  White Card,  η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτο Β’ του Μονακό, και έχει στόχο να προβάλει τον εορτασμό της ημέρας  μέσα από τη χρήση του #whitecard @peaceandsport #IDSDP και να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης σε όλο τον κόσμο. Έτσι, όλοι κράτησαν  ψηλά μια λευκή κάρτα και έστειλαν ηχηρό μήνυμα ειρήνης από την πόλη που αναβίωσαν οι 1οι Σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες, την Αθήνα, λέγοντας μικροί και μεγάλη με μια φωνή ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης συνεχάρη τους διοργανωτές για την άριστη επιμέλεια της εκδήλωσης και τόνισε πως, «Ο Ολυμπισμός, είναι η φιλοσοφία η οποία μέσω της εκπαίδευσης, αποσκοπεί στην καλλιέργεια υγιών ηθικών αξιών, συμβάλλοντας στη διαδικασία ηθικής διαπαιδαγώγησης του σύγχρονου ανθρώπου. Οι αρχές του Ολυμπισμού αποτελούν πολύτιμη πηγή αξιών και ιδανικών τα οποία, μέσω της εκπαίδευσης, αναδεικνύουν την ανθρωπιστική και πολιτιστική αξία του αθλητισμού.

Συγκεράζοντας τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και την παιδεία, ο Ολυμπισμός προσπαθεί να δημιουργήσει έναν τρόπο ζωής που στηρίζεται στη χαρά της προσπάθειας, την εκπαιδευτική αξία του καλού παραδείγματος και το σεβασμό για οικουμενικές θεμελιώδεις ηθικές αξίες», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί τους κ. Νικόλαο Πέππα Πρόεδρο ΚΕΔΑ ,τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Νώντα Γαρδέλη , τους  Δημοτικούς συμβουλους υπευθύνους για θέματα παιδιάς κ. Επαμεινώνδα Κατσιγιάννη και Ελένη Βλάχου -Σταματάκη, την πρόεδρο του ΟΚOIΠΑΔΑ κ. Ελένη Λέκκα καθώς και τα σχολεία 8ο και 16ο Δημοτικό Αμαρουσίου για την παρουσία τους στην όμορφη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε με επιτυχία και πολλά αυτόγραφα στα  παιδιά από τους Ολυμπιονίκες και την συγγραφέα.

 

Σχετικά αρχείαΟ Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη_1


Ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη_2


Ο Δήμος Αμαρουσίου γιόρτασε μαζί με τα παιδιά την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη_3

Μετάβαση στο περιεχόμενο