Ο Δήμος Αμαρουσίου φιλοξενεί την ιστορία της UNESCO

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με την πρόεδρο του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου, Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα, (δεξιά) και την καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Πολιτικής UNESCO, Ευφροσύνη Μπαλασσά – Φλέγκα (αριστερά).
|download file .jpg 98Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζει την έναρξη της έκθεσης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 90Kb|


Έκθεση με 60 αφίσες «διηγείται» τη διαδρομή του διεθνούς οργανισμού.

Τις σελίδες της ιστορίας της UNESCO «ξεφύλλισε» μέσα από τις αφίσες της το κοινό που παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Αμαρουσίου. Η έκθεση, μία περιήγηση στη διαδρομή του διεθνούς οργανισμού μέσα από 60 αφίσες, θα φιλοξενείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2010.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που διοργανώνεται με την ευκαιρία της 60ης επετείου από την σύσταση της UNESCO, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, στο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε «πολύ εύστοχη την παρουσίαση της ιστορίας της οργάνωσης μέσα από τις αφίσες της καθώς δεν χωρούν σε λίγα λόγια οι σημαντικότεροι σταθμοί και τα επιτεύγματα της UNESCO τα 60 αυτά χρόνια της πολύ σημαντικής δράσης της».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO και πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Αμαρουσίου, Ιωάννα Παπανικολάου-Πουσπουρίκα.

Για την UNESCO και τις δράσεις της από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, μίλησε η Ευφροσύνη Μπαλασσά – Φλέγκα, καθηγήτρια Διαπολιτισμικής Πολιτικής UNESCO, ιδρύτρια της έδρας UNESCO του Πανεπιστημίου Μακεδονία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο