Ο Δήμος Αμαρουσίου ενθαρρύνει και ενισχύει πρωτοβουλίες της σχολικής κοινότητας που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων της «Γωνιάς Ιστορίας» στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κατά την περιήγησή του στη Γωνιά Ιστορίας με το Διευθυντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Θ. Δραβίλα, παρουσία του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτη, εκπαιδευτικών και γονέων.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δ. Καρλαύτης με το Διευθυντή του 18ου Δημοτικού Σχολείου Θ. Δραβίλα, την Ειδική Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σ. Φωτεινού, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Φ. Παπαλάκη και εκπαιδευτικούς στα εγκαίνια της Γωνιάς Ιστορίας.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη γνωστή συγγραφέα παιδικών ιστορικών βιβλίων Μ. Ντεκάστρο, εκπαιδευτικούς και γονείς.Στιγμιότυπο από τη Γωνιά Ιστορίας που λειτουργεί στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.


Την αμέριστη υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της σχολικής κοινότητας, που παρέχουν κίνητρα και δημιουργούν νέα ερεθίσματα στους μαθητές σε μία ενεργητική διαδικασία κατάκτησης νέων γνώσεων και εμπειριών, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στα εγκαίνια έναρξης λειτουργίας της «Γωνιάς Ιστορίας» στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου.


Το όραμα της δασκάλας της 2ας Τάξης του 18ου Δημοτικού Σχολείου κας Λένας Παπαδοπούλου με τη συνεργασία της συναδέλφου της κας Μαρίας Παλαμαρά και με την υποστήριξη του διδακτικού προσωπικού και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων έγινε πραγματικότητα, και το σχολείο απέκτησε τη δική του Γωνιά Ιστορίας.


Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να έχουν οι μαθητές του σχολείου τη χαρά να μαθαίνουν και να δέχονται ερεθίσματα από διαφορετικές πηγές, να γίνει το μάθημα της ιστορίας πιο βιωματικό, πιο ελκυστικό, να κατανοήσουν τον πλούτο της ελληνικής ιστορίας και του πολιτισμού μας, αλλά και να τους δημιουργηθούν τα κίνητρα για να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της χώρα μας.


Η Γωνία Ιστορίας περιλαμβάνει μικρά αγάλματα, κίονες, ειδώλια, μικρές προτομές, κατασκευές και εργασίες των μαθητών, ιστορικούς χάρτες, οπτικοακουστικό υλικό, κ.α ενώ εμπλουτίζεται συνεχώς από προσφορές των γονέων.


Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης κατά την τελετή των εγκαινίων περιηγήθηκε το νέο χώρο και συνεχάρη όλους τους συντελεστές αυτής της πρωτοποριακής πρωτοβουλίας που αναβαθμίζει τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου και παρέχει νέα κίνητρα στους μαθητές, με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται κοντά τους και υποστηρίζει το έργο τους.


Την εκδήλωση χαιρέτησε η γνωστή συγγραφέας παιδικών ιστορικών βιβλίων κα Μαρίζα Ντεκάστρο.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης Καρλαύτης, ο Διευθυντής του σχολείου κος Θεόδωρος Δραβίλας, η Ειδική Γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κα Σόφη Φωτεινού, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κος Νικόλαος Παπαδάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού κας Φανή Παπαλάκη, ο πρώην Διευθυντής του σχολείου, Δημοτικός Σύμβουλος κος Παναγιώτης Σαγρής, γονείς και φίλοι των μαθητών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο