Ο Δήμος Αμαρουσίου ενισχύει τις υπηρεσίες ποιότητας στην Τρίτη Ηλικία

Print Friendly, PDF & Email

|download .jpg file 193KB||download .jpg file 198KB|Δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου ανακοίνωσε, στο περιθώριο της αποκριάτικης εκδήλωσης του ΚΑΠΗ, που έγινε παρουσία πάνω από 700 μελών του σε κοσμικό κέντρο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε:  • την αύξηση του αριθμού συμμετεχόντων στο επιδοτούμενο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών από 350 που είναι σήμερα, σε 400.

  • την λειτουργία, από 1ης Μαρτίου, φυσιοθεραπευτηρίου-γυμναστηρίου, στους χώρους του κεντρικού ΚΑΠΗ, (Περικλέους 22).

Ο κ. Δήμαρχος τόνισε την ότι «Ως Δημοτική Αρχή στηρίξαμε και θα συνεχίζουμε να το κάνουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, αυτούς που μας μεγάλωσαν. Ιδρύσαμε ένα ακόμη παράρτημα ΚΑΠΗ, στο Πολύδροσο, και υλοποιούμε μέρα με τη μέρα για όλους τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην Τρίτη Ηλικία, προγράμματα κοινωνικής μέριμνας και φροντίδας. Τους παρέχουμε υπηρεσίες υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στην ψυχαγωγία και την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους. Με γνώμονα αυτά τα δύο τελευταία, αυξήσαμε τον αριθμό όσων μπορούν να κάνουν αιτήσεις για να συμμετέχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών, από 350 που ήταν ως τώρα, σε 400. Παράλληλα, αρχίζει η λειτουργία, από 1ης Μαρτίου, ενός πλήρως εξοπλισμένου φυσιοθεραπευτηρίου-γυμναστηρίου, στους χώρους του κεντρικού ΚΑΠΗ. Θέλουμε οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν να ζουν με αξιοπρέπεια και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας γι’ αυτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, ήδη από το 2007 η συνταγογράφηση των φαρμάκων για τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. γίνεται από γιατρούς του Ι.Κ.Α. εντός των Κ.Α.Π.Η., ώστε να αποφεύγονται οι μετακινήσεις και η άσκοπη ταλαιπωρία τους σε ουρές. Παράλληλα, από το Μάιο του 2007 φυσιοθεραπευτής προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σπίτι των ηλικιωμένων συμπολιτών μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».
 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο