Ο Δήμος Αμαρουσίου έκανε πράξη όσα υποσχέθηκε.

Print Friendly, PDF & Email

Τώρα είναι η σειρά της Περιφέρειας να κάνει αυτό που πρέπει

 

Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης δίνουν από τους πρώτους μήνες της θητείας τους, το 2007, διαρκείς αγώνες για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  για την υλοποίηση της πράξης  εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης που αφορά την περιοχή Κάτω Σωρός- Τύμβος Μαρμαράδικα.

Μια διαδικασία που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πενήντα χρόνια, ουσιαστικά ξεκίνησε στο Μαρούσι το 2007 επί Διοίκησης Πατούλη. 

Μαζί με τους κατοίκους όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε να δώσουμε λύση σε ένα πρόβλημα που αφενός ταλαιπωρεί τους κατοίκους και δεν τους επιτρέπει να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους.  Αφετέρου, δεν επιτρέπει στο Δήμο να υλοποιήσει στη συγκεκριμένη γειτονιά μια σειρά από αναγκαία έργα υποδομής.

Εμπόδιο στην προσπάθεια αυτή έβαζαν όλα αυτά τα χρόνια οι ενστάσεις  και προσφυγές που υπέβαλλαν συγκεκριμένοι πολίτες , οι οποίοι δεν ήθελαν να υλοποιηθεί η πράξη εφαρμογής.  Οι ενστάσεις αυτές που ξεπερνούν τις εκατό,  εκδικάστηκαν και υπήρξε θετική κατάληξη, που οδήγησε στην έκδοση Φ.Ε.Κ.. Ολοκληρώθηκε μια διαδικασία χρονοβόρα και νομικά πολύπλοκη και πλέον έχουν δικαιωθεί οι προσπάθειες ετών τόσο του Δήμου, όσο και των κατοίκων.

Αυτό που απομένει είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής να αποστείλουν στο Δήμο Αμαρουσίου τα τυπικής σημασίας απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτή όμως η τυπική αποστολή εγγράφων σε μια διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί από νομική άποψη με την έκδοση ΦΕΚ, καθυστερεί αναίτια μήνες στην Περιφέρεια Αττικής.

Αυτή η καθυστέρηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οφείλει άμεσα ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος να υποχρεώσει τις υπηρεσίες του να κάνουν το αυτονόητο, εντός της εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, κάτοικοι και Δήμος θα βρεθούμε στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, όχι μόνον πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και σε άλλα  ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

Για την ένταξη του Κάτω Σωρού, αλλά και για άλλα έργα που έχει ανάγκη το Μαρούσι και μας χρωστά η Περιφέρεια Αττικής.

Ο Δήμος Αμαρουσίου έκανε το χρέος του. Τώρα είναι η ώρα να κάνει το ίδιο και η Περιφέρεια Αττικής κι ο αρμόδιος  αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο