Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν υποκύπτει σε πιέσεις επιχειρηματικών συμφερόντων που συνδέονται με την υπαίθρια διαφήμιση

Print Friendly, PDF & Email

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου από το Μάιο του 2007  ξεκίνησε ένα συστηματικό αγώνα, για να βάλει τέλος στο φαινόμενο της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, που αποτελούσε ντροπή για την εικόνα του προαστίου μας και την ασφάλεια των πολιτών.


Στην προσπάθεια μας να επιβάλλουμε τη νομιμότητα  αντιμετωπίσαμε την αντίδραση εταιρειών , επιχειρηματικών συμφερόντων και Μ.Μ.Ε. που συνδέονταν μαζί τους.
Αντιμετωπίσαμε την αντίδραση  αυτών που πλούτιζαν σε βάρος της πόλης μας από την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση, οι οποίοι μάλιστα είχαν ‘καλομάθει’ αφού υπόγραφαν  συμβάσεις με τις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου Αμαρουσίου, ακόμη και λίγες ημέρες πριν λήξει η θητεία τους.  


Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν υποχώρησε στις πιέσεις που της ασκήθηκαν και προχώρησε στην αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων που βρίσκονταν στα όρια της πόλης , με αποτέλεσμα σήμερα το Μαρούσι να είναι η πρώτη πόλη στο Λεκανοπέδιο χωρίς παράνομη διαφημιστική πινακίδα.  Η δική μας πολιτική στο ζήτημα αυτό, έγινε και επίσημη κρατική πολιτική, αφού από το 2010 και η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ανάλογη επιχείρηση αποξήλωσης των παράνομων πινακίδων, σε όλη την Ελλάδα.


Τα επιχειρηματικά συμφέροντα δεν μας συγχωρούν ότι τολμήσαμε να τα βάλουμε μαζί τους, γι αυτό τις τελευταίες εβδομάδες η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δέχεται συστηματική επίθεση, με συκοφαντικά δημοσιεύματα που φιλοξενούνται στις σελίδες της εβδομαδιαίας εφημερίδας των Αγίων Αναργύρων  ‘ΑΘΗΝΑΙΚΗ’. Μια εφημερίδα της οποίας εμφανίζονται ως εκδότες πρόσωπα που συνδέονται άμεσα με εταιρείες υπαίθριας διαφήμισης. Η συγκεκριμένη εφημερίδα όχι μόνον μας συκοφαντεί, αλλά επιπλέον αρνείται να φιλοξενήσει στις σελίδες της και τις απαντήσεις του Δήμου Αμαρουσίου.


Στην εξακολουθητικά συκοφαντική  επίθεση της εβδομαδιαίας αυτής εφημερίδας των Αγίων Αναργύρων και στις πιέσεις που κάποιοι νομίζουν ότι μας ασκούν μέσω των δημοσιευμάτων της, ασφαλώς και  δεν θα υποκύψουμε.


Αντίθετα, στο επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε το θέμα αυτό σε όλες του τις διαστάσεις τόσο στα όργανα της Αυτοδιοίκησης, όσο και στις Ενώσεις των Ιδιοκτητών Εφημερίδων και των Συντακτών.


Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ούτε συναλλάσσεται, ούτε εκβιάζεται.

Μετάβαση στο περιεχόμενο