Ο Δήμος Αμαρουσίου αποκαθιστά το πράσινο με νέες φυτεύσεις στις περιοχές που τα φοινικοειδή επλήγησαν από το κόκκινο σκαθάρι

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπα από τις νέες φυτεύσεις αειθαλών δέντρων στη οδό Φοινίκων στην περιοχή Αναβρύτων.

Στιγμιότυπα από τον ψεκασμό με βιολογικό σκεύασμα των προσβεβλημένων από το κόκκινο σκαθάρι φοινικοειδών που έχουν διασωθεί. 


 


Ο Δήμος Αμαρουσίου ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη προχωρεί στην αποκατάσταση και ενίσχυση του πρασίνου  με νέες φυτεύσεις.


Οι νέες φυτεύσεις πραγματοποιούνται στα σημεία εκείνα όπου τα  προσβεβλημένα από το κόκκινο σκαθάρι φοινικοειδή δεν διασώθηκαν παρά τις προσπάθειες του Τμήματος Αστικού Πρασίνου του Δήμου.


Η αποκατάσταση και ενίσχυση του πρασίνου της πόλης ξεκίνησε από την οδό Φοινίκων στην περιοχή των Αναβρύτων. Ήδη φυτεύτηκαν 18 αειθαλή δέντρα, εννέα κυπαρίσσια και εννέα ψευδοπιπεριές, τα οποία εναρμονίζονται με τον περιβάλλοντα χώρο και δεν είναι ευάλωτα στην προσβολή από το κόκκινο σκαθάρι.
Παράλληλα, συνεχίστηκε και ο μηνιαίος ψεκασμός με βιολογικό σκεύασμα για τους προσβεβλημένους φοίνικες που έχουν διασωθεί στην περιοχή.


Αναφορικά με τα φοινικοειδή που χάθηκαν στο Κολυμβητήριο, αυτά θα αντικατασταθούν από άλλους θάμνους  και δέντρα στο αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ θα συνεχιστούν συστηματικά σε μηνιαία βάση οι ψεκασμοί με βιολογικό σκεύασμα στους εναπομείναντες φοίνικες τόσο στο Κολυμβητήριο, όσο και στην περιοχή του Γυμναστηρίου στον ʼγιο Θωμά.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο