Ο Δήμαρχος της Νις ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αμαρουσίου για την ανθρωπιστική βοήθεια

Print Friendly, PDF & Email

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη απέστειλε ο Δήμαρχος της Νις της Σερβίας κ. Μίλος Σιμόνοβιτς.
Ο κ. Σιμόνοβιτς ευχαριστεί θερμά τον κ. Πατούλη για την ανθρωπιστική βοήθεια που απέστειλε πρόσφατα ο Δήμος Αμαρουσίου στην πολύπαθη σερβική πόλη της Νις.


Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αγαπητέ κ. Πατούλη,
Επιτρέψτε μου, εκ μέρους της πόλης Νις και των κατοίκων της, να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για τη γενναιόδωρη  ανθρωπιστική βοήθεια που ο Δήμος σας συγκέντρωσε και παρείχε στην πόλη μας. Η βοήθεια αυτή θα προσφέρει μεγάλη ανακούφιση και θα στηρίξει τους ευπαθείς πολίτες μας να μετριάσουν και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Η εγκάρδια εκτίμησή μου απευθύνεται και στην κ. Κυριακή Παναγιωτίδη για όλες τις προσπάθειες και τη σκληρή δουλειά που επένδυσε ανιδιοτελώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών σε όφελος των πολιτών της Νις και ιδιαιτέρως των πληγέντων πολιτών.

 Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσω ότι οι δύο λαοί, Έλληνες και Σέρβοι, συνδέονται άρρηκτα με αρχαίους δεσμούς. Οι σημαντικές θρησκευτικές, ιστορικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, αναδεικνύουν την έννοια της ενότητας και συνιστούν σημαντικό θεμέλιο για την προώθηση κάθε μορφής συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής, της οικονομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Η Ελλάδα και οι πολίτες της έχουν αποδείξει σε διάφορες περιστάσεις ότι είναι αληθινοί  φίλοι μας και  ελπίζω αυτή η φιλία μεταξύ των δύο εθνών και η φιλία μεταξύ της πόλης της Νις και της πόλης του Αμαρουσίου θα ανθίσουν στο μέλλον.

Επιτρέψτε μου να επαναλάβω για άλλη μια φορά ότι δεν είναι το καθήκον, αλλά ένα έντονο αίσθημα ευγνωμοσύνης που με ωθεί να εκφράσω την ειλικρινή εκτίμησή μου για τη βοήθεια που μας δώσατε. Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε.

Μέχρι τότε, σας στέλνω τους θερμότερους χαιρετισμούς μου,


Μίλος Σιμόνοβιτς,
Δήμαρχος Νις»

Μετάβαση στο περιεχόμενο