Ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην ετήσια γιορτή του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Φιλοθέης.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 76KB|


 


Την ετήσια γιορτή του εξωραϊστικού πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Φιλοθέης «ʼγιος Γεώργιος», στο πάρκο Νεαπόλεως & Ελευθερίας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να περάσουν μίας ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά με ζωντανή μουσική και ωραίους μεζέδες. Στον χαιρετισμό του ο κ. Δήμαρχος συνεχάρη τους διοργανωτές για την ωραία αυτή εκδήλωση, τονίζοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις δίνουν «ζωή» στη γειτονιά.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης συνομίλησε με τους φίλους του συλλόγου για θέματα που απασχολούν την περιοχή, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να εργάζεται για την πραγματοποίηση έργων και παρεμβάσεων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.      

Μεταξύ των έργων που έχουν υλοποιηθεί, αλλά και εκείνων που προγραμματιζονται είναι:

-Σε 12 δρόμους έγιναν έργα ασφαλτόστρωσης και διαμόρφωσης.

-Κατασκευάστηκαν αγωγοί ακαθάρτων και έγινε η σύνδεση νοικοκυριών με το δίκτυο αποχέτευσης. 

-Μετά από ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, παραχώρηση από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου τμήματος ακινήτου, προκειμένου να ανεγερθεί σχολικό συγκρότημα, Γυμνασίου – Λυκείου  Ήδη ο Δήμος Αμαρουσίου είναι σε επαφή με τον ΟΣΚ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες ανέγερσης του κτηρίου.  

-Προγραμματίζεται η δημιουργία ενός ακόμη ΚΑΠΗ και γίνονται οι σχετικές ενέργειες για την εύρεση χώρου.

-Έχει ζητηθεί από την ΚΕΔ η παραχώρηση των 6,5 στεμμάτων που σήμερα είναι χώρος στάθμευσης βαρέων οχημάτων, ώστε να αναπλασθεί η περιοχή και να γίνει η φύλαξη της γειτονιάς.    

-Ετοιμάζεται σχέδιο που θα κατατεθεί στην Αρχιεπισκοπή και στο Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη της Αγίας Φιλοθέης σε μοναστηριακό και διατηρητέο χώρο.
 
-Προωθείται η πράξη εφαρμογής στη περιοχή Δηλαβέρη που θα αποτρέπει τη λειτουργία υπαίθριων πάρκινγκ πέριξ του νοσηλευτηρίου «ΥΓΕΙΑ» που επιβαρύνουν την περιοχή. Παράλληλα οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα διευκολύνουν την περιοχή.

           


Μετάβαση στο περιεχόμενο