Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στην εκδήλωση του Σωματείου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αμαρυσία Εστία» για την Ημέρα της Μητέρας.

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης στο βήμα, χαιρετίζει την εκδήλωση της «Αμαρυσίας Εστίας». Στο πάνελ, από αριστερά, οι κ. Σταυρούλα Τσατσαρούνου, αντιπρόεδρος του Σωματείου, η Πρόεδρος κ.Σ.Κοντοπούλου, η κ.Λ.Ιωαννίδου-Μουζάκα και η συγγραφέας κ.Α.Ζαρώνη Χατζανδρέου.
|download file .jpg 97 KB|


Πλήθος κόσμου, φίλοι του σωματείου «Αμαρυσία Εστία», παρακολούθησαν την εκδήλωση αφιέρωμα στις μητέρες «διαφορετικών» παιδιών.
|download file .jpg 120 KB|
 


 


Τη διαρκή μέριμνα του Δήμου Αμαρουσίου για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις οικογένειές τους, τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση-αφιέρωμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας που διοργάνωσαν χθες, 10 Μαΐου 2010, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «Αμαρυσία Εστία» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η οποία ήταν αφιερωμένη στις Μητέρες παιδιών «διαφορετικών», έγινε η παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: «Χαρές και Θρύψαλα» της ψυχολόγου – καθηγήτριας κ.ʼννας Ζαρώνη – Χατζανδρέου.


Ο κ.Πατούλης ευχαρίστησε την Πρόεδρο και τα μέλη του Σωματείου «Αμαρυσία Εστία» για το πλούσιο κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο τους, καθώς και την κ.Ζαρώνη-Χατζανδρέου για το εξαιρετικό βιβλίο της, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά: «Η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας είναι ίσως μια αφορμή για να έρχεται στο προσκήνιο η αναγνώριση της τεράστιας συμβολής σας στην κοινωνία.


Σε κάθε περίπτωση, όμως, το ενδιαφέρον μας δεν θα πρέπει να εξαντλείται μόνον την ημέρα αυτή.


Όπως και για την μητέρα δεν περνάει μέρα χωρίς να σκεφθεί και να αναρωτηθεί για το παιδί της, όσα χρόνια και αν περάσουν, έτσι και για όλους εμάς, θα πρέπει κάθε μέρα να είναι αφιερωμένη στη Μητέρα».


Παράλληλα, ο κ.Πατούλης τόνισε τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου, στην προσπάθεια να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους: «Ως Δημοτική Αρχή, λαμβάνουμε ιδιαίτερη μέριμνα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις οικογένειές τους, στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους, να διευκολύνουμε τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή και να τους διασφαλίσουμε το δικαίωμά τους για δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση.


Προχωρήσαμε στη λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης, ενώ είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι στις 20 Μαίου θα εγκαινιάσουμε  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία.


Παράλληλα, ήμασταν ο πρώτος Δήμος της χώρας που προχώρησε στην απαλλαγή από την καταβολή πληρωμής δημοτικών τελών για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.


Ενώ το έμπρακτο ενδιαφέρον μας πιστοποιεί επίσης και το γεγονός ότι στον Δήμο μας απασχολούνται σήμερα δεκάδες  εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία.


Είμαστε σε αναλογία πληθυσμού ο Δήμος που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό».


Για τη συγγραφέα και το έργο της μίλησε η κ.Λ.Ιωαννίδου Μουζάκα, Γυναικολόγος – Μαστολόγος, καθηγήτρια του Παν/μίου Αθηνών, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη η πρόεδρος της «Αμαρυσίας Εστίας» κ.Σ.Κοντοπούλου και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πρόληψης & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου κ.Γ.Πουλόπουλος.


Παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος κ.Ρ.Χαλιώτη, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ.Ν.Πέππας, η Δημοτική Σύμβουλος κ.Ελ.Λέκκα και πλήθος κόσμου, φίλοι της «Αμαρυσίας Εστίας».
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο