Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σε ημερίδα με θέμα «Η κατάρτιση της Μητέρας στην Ευρώπη του 2010»

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης με τον ανεξάρτητο βουλευτή κ.Β.Οικονόμου.
|download file .jpg 97Kb|Το πάνελ των ομιλητών της ημερίδας, όπου εικονίζονται Β.Οικονόμου, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπή Ισότητας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ.Γ.Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, η κ.Π.Παπαρηγοπούλου, καθηγήτρια Νομικής και η κ.Β.Κουμζίδου-Ιακώβου, καθηγήτρια Φυσικής του ΑΠΘ.
|download file .jpg 129Kb|


Γ.Πατούλης: «Χρέος και προτεραιότητα μας η στήριξη της σύγχρονης μητέρας και εργαζόμενης γυναίκας».


Την ανάγκη στήριξης της σύγχρονης μητέρας, τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ.Γ.Πατούλης, στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Η κατάρτιση της Μητέρας στην Ευρώπη του 2010» που διοργάνωσε στο Αμαλίειο το Κέντρο Μελετών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πολύτεκνης Μητέρας «Μητέρας Έργον», με την ευκαιρία την Ημέρα της Μητέρας.

Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε στο ρόλο της μητέρας, τονίζοντας ότι «η μητέρα είναι το πρώτο και πιο αγαπημένο πρόσωπο που αντικρίζει ο άνθρωπος στη ζωή του. Είναι εκείνη που μας χαρίζει τη στοργή και την αγάπη της,  χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα. Είναι εκείνη που από ένστικτο συναισθάνεται τις αγωνίες και τις ανησυχίες μας, όσα χρόνια και αν περάσουν. Είναι όμως και εκείνη που μέσα στην οικογένεια επωμίζεται πολλές φορές ένα διπλό και τριπλό βάρος: όχι μόνο την ανατροφή των παιδιών και τη φροντίδα του σπιτικού, αλλά και την οικονομική στήριξη της οικογένειας. Σε αυτό το διπλό ρόλο της μάνας και της εργαζόμενης, οι γυναίκες σήμερα (και πολύ περισσότερο οι πολύτεκνες μητέρες) καλούνται να ανταποκριθούν με επιτυχία και συνέπεια, έχοντας παράλληλα να διαχειριστούν την απαίτηση από το οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον, ο ένας ρόλος να μην επισκιάζει τον άλλον. Ειδικά σήμερα, που διανύουμε μία τόσο δύσκολη περίοδο, η ελληνίδα είναι εκείνη που πλήττεται περισσότερο, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της ανεργίας σε μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι οι άντρες. Τώρα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, καλείται να διασφαλίσει τη θέση της, να εμπλουτίσει τις γνώσεις της και να εξοπλιστεί με τα απαραίτητα εκείνα εφόδια που θα τη βοηθήσουν να αντεπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις. Τόσο η Πολιτεία όσο και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που βρίσκονται πιο κοντά στον πολίτη, είναι ανάγκη να σταθούν δίπλα της. Να διευκολύνουν το έργο της και να την απαλλάξουν από επιπρόσθετα φορτία, άγχη και ανασφάλειες».

Ο κ.Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις και τις ενέργειες του Δήμου Αμαρουσίου, που στόχο έχουν τη στήριξη στην πράξη των αναγκών της εργαζόμενης μητέρας με πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την καθημερινότητά της, όπως:

– Ένα δίκτυο από 13 πρότυπους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, που προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες για τη δημιουργική απασχόληση και τη φροντίδα των παιδιών. Περισσότερα από 1000 παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, και μάλιστα με πολύ χαμηλά τροφεία.

– Σε όλες τις γειτονιές, βελτιώθηκαν οι παιδικές χαρές, ώστε τα παιδιά να απολαμβάνουν δημιουργικό και ασφαλές παιχνίδι.

– Μέσα από τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου, επιδοτούνται συμπολίτες μας και πολύτεκνες οικογένειες που έχουν οικονομικά προβλήματα ενώ προσφέρεται στα παιδιά των άπορων οικογενειών τη δυνατότητα να φοιτήσουν δωρεάν σε διάφορα φροντιστήρια της πόλης.

– Ο Δήμος στηρίζει πραγματικά το εισόδημα κάθε οικογένειας στο Μαρούσι, με τη μηδενική αύξηση των τελών για τα νοικοκυριά της πόλης μας. Οι πολύτεκνες οικογένειες και οι άποροι απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή των τελών, ενώ οι τρίτεκνες οικογένειες, πληρώνουν μόνο το 50% των δημοτικών τελών.

– Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά της πόλης μας να φιλοξενηθούν σε παιδικές κατασκηνώσεις, με δαπάνες του Δήμου Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο του 3ήμερου φεστιβάλ «Μητέρα -Παιδεία-Οικογένεια», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, που διοργάνωσε το Κέντρο Μελετών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πολύτεκνης Μητέρας «Μητέρας Έργον», που εδρεύει στον Δήμο Μίκρας Θεσσαλονίκης, με τον οποίο ο Δήμος Αμαρουσίου έχει αδελφοποιηθεί.

Στην ημερίδα εισηγητές ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Περιφέρειας Αττικής κ.Β.Οικονόμου, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπή Ισότητας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ο κ.Γ.Πανούσης, καθηγητής Εγκληματολογίας και πρώην Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, η κ.Π.Παπαρηγοπούλου, καθηγήτρια Νομικής και η κ.Β.Κουμζίδου-Ιακώβου, καθηγήτρια Φυσικής του ΑΠΘ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο