Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κοντά στους μαθητές της πόλης, στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Print Friendly, PDF & Email


Ο κ. Πατούλης με τη σύζυγό του Μαρίνα,η οποία είναι καθηγήτρια στο 1ο Λύκειο, τους Δ. Συμβούλους κ. κ. Ν.Πέππα, Σ.Τσιπουράκη και τον Ειδικό Γραμματέα κ.Μ.Μπάρλα, στο αγιασμό στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 97 KB|


«Καλή σχολική χρονιά» ευχήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στους μαθητές του 1ου Λυκείου της πόλης μας.
|download file .jpg 183 KB|


Ο κ. Πατούλης και ο Δ. Σύμβουλος κ.Κ.Αντωνόπουλος στον αγιασμό στο 7ο Δημοτικό Σχολείο.
|download file .jpg 133 KB|


Ο κ. Πατούλης και ο αντιδήμαρχος κ.Ν.Γαρδέλης στον αγιασμό στο 6ο Λύκειο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 160 KB|


Κοντά στους μαθητές και τις μαθήτριες της πόλης μας βρέθηκε σήμερα, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, στην τελετή του Αγιασμού στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, στο 5ο Γυμνάσιο, στο 1ο και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου.


Ταυτόχρονα, Δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον της διοίκησης του Δήμου σε θέματα Παιδείας.


Ο κ. Πατούλης στον χαιρετισμό του προς τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν βάλει.


Ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι η χρονιά ξεκινά με δυσκολίες, τόσο για το εκπαιδευτικό σύστημα όσο και για την πατρίδα μας, αλλά «είμαστε αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε τις δυσκολίες αυτές να τις ξεπεράσουμε».


Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου, ώστε τα σχολικά συγκροτήματα του Αμαρουσίου να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, και τα παιδιά να μαθαίνουν γράμματα σε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο σχολικό περιβάλλον.


Επίσης αναφέρθηκε σε μια σειρά από πρωτοβουλίες που έχει πάρει ο Δήμος Αμαρουσίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η ζωή των μαθητών της πόλης. Πρωτοβουλίες που αφορούν καταρχήν στην ασφάλεια των μαθητών. Στο πλαίσιο αυτό:


• Η Δημοτική Αστυνομία θα είναι παρούσα κάθε πρωί με την έναρξη της βάρδιας και κάθε μεσημέρι με τη λήξη της έξω από τα Δημοτικά Σχολεία.


• Έξω από κάθε σχολικό συγκρότημα έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες σήμανσης αλλά και βελτίωσης των πεζοδρομίων, ενώ ενισχύθηκε ο δημοτικός φωτισμός. Κι αυτό για να είναι η πρόσβαση από και προς το σχολείο, όσο το δυνατόν πιο ασφαλής, πρωί και απόγευμα.


• Επίσης οι αθλητικοί χώροι των σχολείων αναβαθμίστηκαν και είναι προσβάσιμοι σε κάθε νέο, τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.


• Σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία και μέσα από τις υπηρεσίες πρόνοιας του Δήμου, έχει εξασφαλιστεί η δυνατότητα για κάθε οικονομικά αδύναμο μαθητή να μάθει σε φροντιστήρια της πόλης με τα οποία συνεργάζεται ο Δήμος, μια ξένη γλώσσα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει ούτε ένα ευρώ.


• Σημαντική υποδομή γνώσης για κάθε νέο, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας, αποτελεί η Βορέειος Βιβλιοθήκη που ξεκίνησε πριν περίπου 2 χρόνια την λειτουργία της.


Ο κ. Πατούλης έκανε ξεχωριστή αναφορά στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει εδώ και ένα χρόνο ο Δήμος να βραβεύει τους μαθητές εκείνους που πέτυχαν να εισαχθούν σε κάποιο ΤΕΙ ή ΑΕΙ.


Κλείνοντας,  επεσήμανε ότι ο Δήμος θα βρίσκεται διαρκώς κοντά στους μαθητές καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, προκειμένου να επιλύει τα προβλήματα που παρουσιάζονται.


«Με την εποικοδομητική συνεργασία Δήμου, Συλλόγου Διδασκόντων & Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τα σχολεία της πόλης μας στη κατάσταση που αξίζει στα παιδιά μας», τόνισε ο κ. Πατούλης.


Μετάβαση στο περιεχόμενο