Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κοντά σε νέους επιστήμονες που πρωτοπορούν στην έρευνα που ωφελεί την κοινωνία

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 113KB|


Στηρίζοντας κάθε προσπάθεια επιστημόνων που με την έρευνα τους συμβάλουν στη πρόοδο της Ιατρικής προς όφελος της κοινωνίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του Δρ. Νικηφόρου Κλήμη με τίτλο «Επιλέξτε αγόρι ή κορίτσι με φυσικό τρόπο».

Ο κ. Πατούλης μίλησε με θερμά λόγια για τον «λαμπρό επιστήμονα και πάνω απ’ όλα καλό φίλο Νικηφόρο Κλήμη, ο οποίος όντας ανέκαθεν πνεύμα ανήσυχο, έχει προσφέρει ολοκληρωμένο και σημαντικό έργο και στον τομέα της έρευνας γύρω από την γυναικολογία και μαιευτική, με πρωτοποριακές μελέτες και συμπεράσματα που έχουν γίνει αποδεκτά με ενθουσιασμό τόσο από την ελληνική όσο και από την ξένη επιστημονική κοινότητα».

Ο κ. Πατούλης, παρουσιάζοντας το νέο βιβλίο του κ. Κλήμη με τίτλο «Επιλέξτε αγόρι ή κορίτσι με φυσικό τρόπο» τόνισε: «Ως μαιευτήρας και γυναικολόγος,  ο Νικηφόρος Κλήμης δεν παρακολουθεί απλά την επιστήμη του και τα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από αυτήν, αλλά προσπαθεί να τα εξελίξει, να τα φέρει σε ένα κατανοητό επίπεδο, ώστε να γίνουν κτήμα των απλών ανθρώπων. Ώστε να δώσουν απαντήσεις σε προβλήματα που βασανίζουν τη σύγχρονη γυναίκα, από ένα απλό γυναικολογικό πρόβλημα, μέχρι τη δυσκολία απόκτησης παιδιού. Μία προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο και απόδειξη της ευαισθησίας που διακρίνει τον άνθρωπο και γιατρό Νικηφόρο Κλήμη, αποτελεί και το νέο του βιβλίο που παρουσιάζεται σήμερα. Η προσεκτική μελέτη του νέου πονήματος του αγαπητού φίλου Νικηφόρου, δίνει άλλη διάσταση και προοπτική στην έννοια της λέξης οικογένεια. Μέσα στις σελίδες του, σε κατανοητή γλώσσα, δίνεται η δυνατότητα του καθορισμού του φύλου, και μάλιστα με τρόπο απόλυτα φυσικό και επομένως, χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία της μέλλουσας μητέρας ή του πατέρα». 
 
Με σαφή και εκλαϊκευμένο τρόπο ο κ. Κλήμης ανέλυσε τη μέθοδο βάσει της οποίας, οι «μελλοντικοί» γονείς μπορούν να «ελέγξουν» το φύλο των απογόνων τους και όπως δηλώνει τα ζευγάρια που θα κατανοήσουν πλήρως το βιβλίο μπορούν να επιτύχουν να επιλέξουν το κορίτσι σε ποσοστό 75 με 80%, ενώ για το αγόρι οι πιθανότητες μπορούν να αγγίξουν και το 90%».

Για το βιβλίο μίλησαν, εκτός του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κ. Φωκίων Ζαΐμης των Εκδόσεων Κερπινή και η κ. Εύα Ντελιδάκη, δημοσιογράφος.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο