Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γ. Πατούλης με την «Αποστολή» και το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στηρίζουν αδιάκοπα τους ακρίτες του Αγαθονησίου

Print Friendly, PDF & Email


Η ”Αποστολή” και ο ΙΣΑ συνεχίζουν  την υποστήριξη άγονων ακριτικών περιοχών της Ελλάδας
 
Στο ακριτικό Αγαθονήσι βρέθηκε για δεύτερη φορά, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με σκοπό την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ανασφάλιστων  νησιωτών  στα πλαίσια του 22ου οδοιπορικού υγείας.


Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος, το Δημοτικό Συμβούλιο και οι  200 κατοίκοι του νησιού υποδέχθηκαν θερμά  τους εθελοντες ιατρούς   του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής αναγνωρίζοντας τη συνεχή του στήριξη σε ένα ακριτικό νησί της Δωδεκανήσου,το οποίο δεν έχει φαρμακείο και αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις στα θέματα υγείας.


Ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ‘Αποστολή” της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γεώργιο Πατούλη επισκέφθηκαν το Περιφερειακό Ιατρείο του Αγαθονησίου για να καταγράψουν προβλήματα και ελλείψεις που υπάρχουν και να παραδώσουν 20 κιβώτια με φάρμακα και υγειονομικό υλικό. Στους εκπροσώπους του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής συμμετείχε και στέλεχος της κλινικής BAVARIA  που συνεισφέρει στην υλοποίηση τού έργου των ακριτικών οδοιπορικών. 


Οι εθελοντές γιατροί, πραγματοποίησαν κλινικές εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού.


Ο Δήμαρχος κ. Κόττορος χαρακτήρισε ουσιαστική την επίσκεψη του ΙΣΑ και της ‘ Αποστολής’ λέγοντας  ‘η παρουσία σας μας δυναμώνει και μας πεισμώνει να συνεχίσουμε να μαχόμαστε τις αντιξοότητες. Αποτελείτε το σημείο αναφοράς σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουμε και είστε στήριγμα  σε ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε φάρμακα όσο και σε υγειονομικό υλικό σε αυτή την μικρή μα τόσο όμορφη ακριτική μας γωνιά. Το συγκινητικό για εμάς όλους τους κατοίκους είναι ότι δεν μας ξεχνάτε’.


Ο κ.  Κωνσταντίνος   Δήμτσας, Γενικός Διευθυντής της ”Αποστολής” ανέφερε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος ΑΘηνών και η Αρχιεπισκοπή της Αθήνας δεν είναι  περαστικοί επισκέπτες αλλά εχουν υιοθετήσει τα προβλήματα των ακριτων και στέκονται δίπλα τους  Είμαστε και εμείς μέλη της οικογένειας του Αγαθονησίου και νιώθουμε  περήφανοι για την αγκαλιά σας”. Στη συνέχεια κατά την επίσκεψη του κλιμακίου του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στο Δημαρχείο του Αγαθονησίου ο κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. τόνισε: ”Αγκαλιάζουμε τους ακρίτες της άγονης Ελλάδας, εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, προβαίνουμε σε κλινικές εξετάσεις υιοθετούμε τα προβλήματα τους και τις ανάγκες τους. Δημιουργούμε  γέφυρες προσφοράς και ανθρωπιάς σε μια Ελλάδα που βιώνει την εγκατάλειψη.   Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε, να κάνουμε περισσότερα, να αποτελέσουμε ενωτική δύναμη καλύπτοντας κενά όπου η Κεντρική Διοίκηση δεν μπορεί. Κάθε ασθενής κάθε ακρίτας πρέπει να έχει πρόσβαση στην υγεία. Είναι δικαίωμα του και αποτελεί καθήκον και προτεραιότητα μας”.

Μετάβαση στο περιεχόμενο