Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης καλεί την πολιτική ηγεσία ν’ αναλάβει τις ευθύνες της για την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής για τα ναρκωτικά

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α. Γ.Πατούλης με την Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κα Μένη Μαλιώρη.


Οι πιάτσες του θανάτου στοιχειώνουν τις γειτονιές της Αθήνας
 
Mε την προκλητική απουσία του υπουργού Yγείας Ανδρέα Λοβέρδου έγινε σήμερα ο απολογισμός του έργου του ΟΚΑΝΑ. Η ίδια η πρόεδρος Μένη Μαλιώρη παραδέχθηκε την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής  για την εξυγίανση της Αθήνας.


Οι πιάτσες του θανάτου εξακολουθούν να στοιχιώνουν το ιστορικό κέντρο υποβαθμίζοντας δραματικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και την εικόνα της πόλης μας.


Η ίδια η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν  έρευνες που δείχνουν ότι δεν υπήρξε καμία βελτίωση στην εικόνα του κέντρου της Αθήνας  από τη μεταφορά των Μονάδων Υποκατάστασης  στα δημόσια νοσοκομεία.
Ωστόσο την ίδια ώρα υπάρχει δραματική  επιβάρυνση στην λειτουργία των Δημόσιων νοσοκομείων.


Η πρόχειρη, βιαστική και  αποσπασματική πολιτική στην αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών που ακολουθήθηκε το τελευταίο καιρό οδήγησε σε αναποτελεσματικές λύσεις που όξυναν τα προβλήματα αντί να τα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά.


Σήμερα η διακίνηση των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας είναι χειρότερη από ποτέ. Την ίδια ώρα οι χρήστες ναρκωτικών μαστίζονται από το Αίητζ-υπήρξε η πρωτοφανής αύξηση των ποσοστών κατά 1.240% γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία και των προγραμμάτων ενημέρωσης


Η  απόφαση δημιουργίας των Χώρων Παραμονής Xρηστών αποτελεί μία ακόμα πρόχειρη και αποσπασματική λύση προκειμένου να συγκαληφθεί το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκαλέσει η πολιτική που ακολουθήθηκε στο κέντρο της Αθήνας


Παράλληλα η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ παραδέχθηκε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ με αποτέλεσμα την υπολειτουργία των Μονάδων του.


Η παρουσίαση του  θλιβερού αυτού απολογισμού έγινε χωρίς την παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που καλούνται να επιλύσουν τα προβλήματα  που έχει δημιουργήσει η ανεπαρκής και επικίνδυνη πολιτική για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών.


Ο ίδιος ο υπουργός Υγείας παρά την επίσημη ανακοίνωση ότι θα παραστεί  έφυγε από το κτίριο  την ώρα που ξεκίναγε η εκδήλωση προκειμένου να μην αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας.


Ο ΙΣΑ καλεί  όσους έχουν την  ευθύνη για την πολιτική αυτή που οδήγησε σε υποβάθμιση των γειτονιών της Αθήνας, δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην λειτουργία των νοσοκομείων χωρίς να προσφέρει καμία ουσιαστική υπηρεσία στους χρήστες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Μετάβαση στο περιεχόμενο