Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης στον Αρχιεπισκοπο Κρήτης για τη στήριξη των ανασφάλιστων ασθενών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Π.Ειρηναίο.Στη Συλλογή φαρμάκων ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης, η αντιδήμαρχος του Δήμου Ηρακλείου κα Τσιγκελάκη, ο Πρόεδρος του ΙΣ Ηρακλείου κος Πασπάτης, η εθελόντρια ιατρός του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Παιδονόμου και πολίτες του Ηρακλείου.Στη Συλλογή φαρμάκων ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Πατούλης με τις Εθελόντριες Ερυθροσταυρίτισσες.Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο  Πρόεδρος του ΙΣ Ηρακλείου κος Πασπάτης και μέλη του ΔΣ του ΙΣ Ηρακλείου.


Το Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης κατά τη μετάβασή του στο Ηράκλειο, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συγκέντρωση φαρμάκων του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής με τους τοπικούς φορείς για τους ανασφάλιστους πολίτες του Ηρακλείου. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η στήριξη του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προς τις ευπαθείς ομάδες των ανασφάλιστων φτωχών πολιτών του Ηρακλείου σε φάρμακα και εμβολια.


‘Θεωρώ ότι αυτή η δράση είναι πολύ θαυμαστή και πολύ αξιέπαινη γιατί εκφράζει την Αγάπη και τη Συμπαράσταση στους Ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα σε δεινή κατάσταση. Η Αρχιεπισκοπή Κρήτης έχει ως προτεραιότητα τη Διακονία προς τον Συνάνθρωπο. Είμαστε εδώ για τον καθένα που έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Και σε αυτή την προσπάθεια, η στήριξη σας σε φάρμακα για τους ανασφάλιστους πολίτες της Κρήτης είναι σπουδαία’ σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ Ειρηναίος, υποδεχόμενος τον κο Πατούλη στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής.


‘Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής συμβάλλει καθοριστικά, εδώ και ένα χρόνο, και στη δημιουργία και στη στήριξη των Κοινωνικών Φαρμακείων ανά την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε πέρυσι, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, από το Κοινωνικό Φαρμακείο της Αλεξανδρούπολης, ακολούθησαν η Σύρος, η Χίος, η Λέρος, η Πάτμος, τα Κήθυρα,  και συνεχίζουμε σε άλλους Δήμους, Μητροπόλεις και Ιατρικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Το μήνυμα ότι φάρμακα που συγκεντρώνονται από πολίτες μπορούν να σώσουν άλλους συμπολίτες μας, έχει γίνει πια πανελλαδικός θεσμός σε όλη τη χώρα.’ τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Πατούλης, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κο Ειρηναίο ότι το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις ευπαθείς ομάδες του Ηρακλείου για να έχουν οι ανασφάλιστοι πολίτες φάρμακα και εμβόλια.


Η συλλογή φαρμάκων στην Πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου που συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, το Δήμος Ηρακλείου, τον ΣΚΑΙ,  τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βρήκε μεγάλης ανταπόκρισης από τον κόσμο, ο οποίος παρά την αφόρητη ζέστη, προσήλθε για να καταθέσει το φαρμακευτικό του οβολό. 10 μεγάλοι σάκοι με φάρμακα συγκεντρώθηκαν από πολίτες που παρόλη τη ζέστη, έσπευσαν να καταθέσουν το φαρμακευτικό τους οβολό. Τα φάρμακα παρελήφθησαν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Ηρακλείου. Θα ακολουθήσει διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, και στη συνέχεις θα διατεθούν για τη στήριξη του Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Ηρακλείου και των ευπαθών Ομάδων της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.


Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κος Πατούλης, η αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου κα Τσιγκελάκη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Πασπάτης, ο αντιπρόεδρος του ΙΣ Ηρακλείου κος Κοχιαδάκης Γιώργος και το μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Βαβουρανάκης Χάρης, η υπεύθυνη δευτεροβάθμιας στήριξης του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής κα Μαρία Παιδονόμου, εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και απλοί πολίτες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο