Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης σε ημερίδα για τα Άτομα με Αναπηρία. Γιώργος Πατούλης: «η ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας αποτελεί στρατηγικό άξονα της κοινωνικής μας πολιτικής»

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 100KB|


Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Β. Γιαννακόπουλος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Υπεύθυνος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Μ. Γαβράς και ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αν. Σιδέρης
|download file .jpg 182KB|


 


Την σημασία της αντιμετώπισης του κοινωνικού αποκλεισμού των ΑμεΑ αλλά και όλων των λεγομένων ευπαθών κοινωνικά ομάδων τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, σε ομιλία του σε ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες ένταξης των Αμεα στον κόσμο της εργασίας», που διοργάνωσε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε πως «η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των λεγόμενων ευπαθών κοινωνικά ομάδων προβάλλει ως άμεση προτεραιότητα. Η κοινωνική προστασία και η ενεργή κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, με στόχο την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς των σύγχρονων κοινωνιών, πρέπει να αποτελεί στρατηγικό άξονα της κοινωνικής μας πολιτικής». Παράλληλα, ο κ. Δήμαρχος επεσήμανε ότι «είναι υποχρέωση μας να συμβάλλουμε διαρκώς και με κάθε δυνατό τρόπο, όχι πια στη διεκδίκηση αλλά στην κατοχύρωση του δικαιώματος των Αμεα για ισότητα, για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, για ενθάρρυνση της συμμετοχής τους στην κοινωνική και πολιτική ζωή. Στο δικαίωμα τους για δουλειά και αξιοπρεπή διαβίωση».

Παρουσιάζοντας τις πρωτοβουλίες του Δήμου Αμαρουσίου στα θέματα των Αμεα, ο κ. Πατούλης ανέφερε πως «είμαστε υπερήφανοι που στο Δήμο μας απασχολούνται σήμερα  84 εργαζόμενοι, άτομα με αναπηρία. Είμαστε σε αναλογία πληθυσμού ο Δήμος που απασχολεί το μεγαλύτερο ποσοστό ατόμων με αναπηρία. Επίσης, υπηρετώντας το στόχο για στήριξη τους, το Δημοτικό μας συμβούλιο ψήφισε, ύστερα από πρόταση της σημερινής διοίκησης, την απαλλαγή από την καταβολή πληρωμής δημοτικών τελών για τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Ενώ πριν λίγες ημέρες είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε ακόμη μια δράση ειδικά σχεδιασμένη για τους συμπολίτες μας αυτούς, τη λειτουργία του Γραφείου Ενημέρωσης Ατόμων με Αναπηρία,  ενώ πολύ σύντομα θα ακολουθήσει και η λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία.»
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο