Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης επισκέφτηκε την Κίνα για τον εορτασμό των 50 ετών της Chaoyang

Print Friendly, PDF & Email

 
ομιλία στο 9Ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων στην μετα-ολυμπιακή εποχή


download _.jpg file 46 KBdownload _.jpg file 46 KB

Ως συνέχεια της αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Αμαρουσίου και της κινεζικής πόλης Chaoyang του Πεκίνου, που έγινε το Σεπτέμβριο του 2007, ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης μετέβη στις 15 Οκτωβρίου στην Κίνα για να παρευρεθεί στον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων της πόλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Κυβερνήτη Cheng Lianyuan. Τον κ. Πατούλη συνόδευε αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χρηστάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπ. Σταθούλης

Κατά την επίσημη επίσκεψη της αντιπροσωπείας, ο κ. Δήμαρχος μίλησε στις 17 Οκτωβρίου στο θεματικό Φόρουμ «Βιώσιμη Ανάπτυξη των πόλεων τη Μετα-ολυμπιακή Περίοδο», στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Επιχειρηματικού Φόρουμ με τίτλο «Ευκαιρίες, Συνεργασίες, Ανάπτυξη και Ευθύνες». Η εισήγηση του κ. Δημάρχου είχε ως θέμα τη «Συμβολή των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Ενίσχυση της Ανάπτυξης και της Τουριστικής Βιομηχανίας στην Ολυμπιακή Πόλη του Αμαρουσίου» αναδεικνύοντας τα βασικά σημεία της μετα-ολυμπιακής χρήσης των «Ολυμπιακών Ακινήτων» και τις προοπτικές μελλοντικής εκμετάλλευσής του για τη βιώσιμη οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης του Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Η μετα-ολυμπιακή χρήση υποδομών, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού έχει τη δυνατότητα να αποδώσει ουσιαστικά οικονομικά οφέλη στην περιοχή. Μπορεί να βελτιώσει αισθητά την ποιότητα των κατοίκων των περιοχών αυτών, παρέχοντας χρήσιμες υπηρεσίες στην κοινότητα και στην οικονομία με την προϋπόθεση της αποτελεσματικής διαχείρισης και χρήσης των Ολυμπιακών Ακινήτων», ενώ τόνισε ότι «Το Μαρούσι πέτυχε να μετατρέψει ένα τεράστιο αθλητικό γεγονός σε μια σημαντική ώθηση για την ανάπτυξή του, μια αειφόρο ώθηση για την δημοτική οικονομία, το περιβάλλον, την κοινωνία και τον πολιτισμό. Η αναδιαμόρφωση αυτών των δημόσιων χώρων αποτελεί το αποκορύφωμα της αισθητικής αναβάθμισης της περιοχής, της βελτίωσης του φυσικού και χωροταξικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής με κατεύθυνση την αειφορία, αλλά και την τόνωση της ελκυστικότητας του Αμαρουσίου για επενδυτές, αλλά και ως σημαντικού περιφερειακού, εθνικού και διεθνούς παράγοντα».

Να σημειωθεί ότι στο Φόρουμ συμμετείχαν δήμαρχοι και αντι-δήμαρχοι από τις ολυμπιακές πόλεις της Chaoyang στο Πεκίνο της Κίνας, του Auburn στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας, του Ota στο Τόκυο της Ιαπωνίας, του Songpa-gu στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, του New Hamborough στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Haute-de-Seine της Γαλλίας. Οι δήμαρχοι των πόλεων αυτών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προοπτικές βέλτιστης αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων που φιλοξενούνται στα όρια των δήμων τους, καθώς και της μετατροπής τους σε πυρήνα επιχειρηματικής δράσης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου πρότεινε την φιλοξενία ενός αντίστοιχου Διεθνούς Επιχειρηματικού Φόρουμ στο Δήμο Αμαρουσίου την ʼνοιξη του 2009, στο πλαίσιο του οποίου οι παραπάνω Ολυμπιακοί Δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να υπογράψουν από κοινού ένα Μνημόνιο Διεθνούς Συνεργασίας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών.


Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου είχε παράλληλα την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Πεκίνο κ. Μ. Καμπάνη, σε δείπνο που παρέθεσε στην οικία του, όπου ο κ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων του Αμαρουσίου στην Κίνα και το πλαίσιο της αρωγής της ελληνικής πρεσβείας στο Δήμο μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο