Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σε συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια, για την πορεία των χρηματοδοτούμενων μέσω Ε.Σ.Π.Α έργων στον Δήμο

Print Friendly, PDF & EmailΑπό τη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, με τον Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια.


 


Η πορεία των έργων στον Δήμο Αμαρουσίου για τα οποία προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν μέσω προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α, η προώθηση και η επίσπευσή τους, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια, που διεξήχθη σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα.


Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ανέπτυξε διεξοδικά στον Υπουργό το στάδιο στο οποίο βρίσκονται μία σειρά από ώριμες μελέτες που αφορούν σε έργα στον Δήμο και είναι σημαντικό να ενταχθούν για υλοποίηση σε χρηματοδοτικά προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε:


– στην κατασκευή του βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Ο.Τ. 580
– στη βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών – ποδηλάτων
– στην ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων με βιοκλιματικό σχεδιασμό και κατασκευή πεζογέφυρας στο ύψος της συμβολής της με τη λεωφόρο Κηφισίας
– στην ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης» με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά με υπόγειο χώρο στάθμευσης
– στην ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής με στόχο τη δημιουργία ελεύθερου δημόσιου χώρου αναψυχής και πρασίνου
– στη διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου
– στην ανάπλαση του κόμβου Λεωφ. Κηφισίας – Αγίου Κωνσταντίνου και Κηφισίας και κατασκευή πεζογέφυρας
– στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ»
– στην ενεργειακή αναβάθμιση του 7ου Γυμνασίου Αμαρουσίου με την κατασκευή πράσινου δώματος


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, επεσήμανε την αναγκαιότητα της έγκρισης χρηματοδότησης μέσω κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α για τα παραπάνω έργα καθώς πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα συμβάλουν καθοριστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της πόλης, στην περιβαλλοντική και αισθητική αναβάθμιση της εικόνας του προαστίου, στη βελτίωση της ασφάλειας κατοίκων και επισκεπτών κατά τις μετακινήσεις τους αλλά και στην προώθηση πρακτικών για ένα καθαρότερο αστικό περιβάλλον.


Από την πλευρά του, ο Υπουργός κ. Δένδιας, εμφανίστηκε πρόθυμος αφού εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι σχετικοί φάκελοι για καθένα από τα παραπάνω έργα, να καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι απαιτούμενες ενέργειες να προχωρήσουν άμεσα.


Οι δύο πλευρές εξέτασαν, επίσης, πρόταση να πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης στον Δήμο Αμαρουσίου με θέμα το Ε.Σ.Π.Α και τα διαθέσιμα εργαλεία αξιοποίησης των χρηματοδοτικών του μέσων.


Με την ευκαιρία της συνάντησης για την αξιοποίηση των νέων κονδυλίων του Ε.Σ.Π.Α, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ιδιότητα και του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, σε συνέχεια και της προ εβδομάδων συνάντησής του με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, ενημέρωσε τον Υπουργό κ. Δένδια, και για την αναγκαιότητα επιχορήγησης μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α των ιατρών και των φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η χρηματοδότηση μέσω προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α αφορά στη στήριξη των νέων γιατρών για τη λειτουργία νέων ιατρείων και εργαστηρίων που θα αναβαθμίσουν και τις παρεχόμενες ιατρικές υπηρεσίες, στην επιμόρφωση των γιατρών αλλά και στην πιστοποίηση των φορέων ιατρικού τουρισμού.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο