Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παρουσίασε την εκστρατεία πρόληψης για τον καρκίνο του παχέους εντέρου που διοργανώνει το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας

Print Friendly, PDF & Email


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού, καθηγητή, κ. Ιωάννη Τριανταφυλλίδη, την καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας κα. Τζένη Κρεμαστινού και τον Διευθυντή του Διαδημοτικού Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλο.
|download file.jpg 80 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης κατά την παρουσίαση της εκστρατείας πρόληψης για τον καρκίνο του παχέως εντέρου που διοργανώνει το Διαδημοτικό Δίκτυο.
|download file .jpg 69 KB|


Mία σημαντική πρωτοβουλία του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας, για την πρόληψη και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας, παρουσίασε ο πρόεδρός του και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ειδικότερα, το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, διοργανώνει μήνα «Δωρεάν Προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», με αφορμή την έναρξη του Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Μάρτιος 2010) ,που είναι θεσμοθετημένος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.


Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50-75 ετών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν στην προληπτική εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα ,στα κέντρα του Ομίλου της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ σε Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς και σε συνεργαζόμενα κέντρα σε Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.


Παρουσιάζοντας το σημαντικό αυτό πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης,  τόνισε την επιτακτική ανάγκη για ενημέρωση των πολιτών και έγκαιρη διάγνωση της νόσου. Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή η ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας ,αποδεικνύει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο καλύτερος θεσμικός φορέας στήριξης προγραμμάτων που στοχεύουν στη διατήρηση της υγείας των πολιτών»
καθώς και ότι «η Πολιτεία οφείλει να δει με προσοχή τέτοια προγράμματα και να βοηθήσει στον πολλαπλασιασμό τους σε όλη την χώρα μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»


Από την πλευρά του  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού κ.  Ιωάννης Τριανταφυλλίδης, διευκρίνισε ότι «όλα τα ασυμπτωματικά άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω είναι αναγκαίο να συμμετάσχουν σε αυτή τη δωρεάν προληπτική εξέταση (ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα)»


Η καίρια αυτή πρωτοβουλία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα και την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας Πεπτικού ,θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 31 Μαρτίου 2010.  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, με ένα τηλεφώνημα στο 210-99 75 555, να ενημερωθούν για τη δωρεάν εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται  με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο.Μετάβαση στο περιεχόμενο