Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, παρών στην επιχείρηση διάσωσης των φοινικοειδών του Δήμου

Print Friendly, PDF & Email


 
Κατά τις εργασίες καθαρισμού και προστασίας των υγιών και προσβεβλημένων από το ρυγχωτό σκαθάρι φοινικοειδών.
|download file .jpg 86KB|


 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με τη δημοτική σύμβουλο Ρένα Χαλιώτη, κατοίκους της περιοχής και υπηρεσιακούς παράγοντες.
|download file .jpg 140KB|

 
|download file .jpg 148KB|

 
Μετά την περιποίηση το προσβεβλημένο τμήμα του δέντρου καλύπτεται με εντομοστεγές ύφασμα ώστε να προληφθεί η εξάπλωση του εντόμου.
|download file .jpg 172KB|


Αυτοψία κατά την επιχείρηση λήψης μέτρων για την προστασία των φοινικοειδών σε συνοικία του Αμαρουσίου που διοργάνωσε η αρμόδια Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Ο Δήμος Αμαρουσίου, με προτροπή του Δημάρχου προσωπικά, συνεχίζει με εντατικό ρυθμό την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα έναν χρόνο περίπου, και λαμβάνει άμεσα μέτρα προστασίας των προσβεβλημένων δέντρων από το ρυγχωτό σκαθάρι αλλά και πρόληψης των υγιών φοινικοειδών.


Στη διάρκεια της σημερινής αυτοψίας η αρμόδια υπηρεσία επενέβη φυτουγειονομικά στα προσβεβλημένα δέντρα της οδού Φοινίκων όπου βρίσκονται σε δενδροστοιχία 61 περίπου φοινικοειδή δέντρα.


Συγκεκριμένα, έγινε αφαίρεση του προσβεβλημένου τμήματος των δέντρων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο προσβολής και κάλυψη με εντομοστεγές ύφασμα ώστε να προληφθεί η εξάπλωση του εντόμου. Ακόμη έγινε θεραπεία με βιολογικό φάρμακο και θα συνεχιστεί η περιοδική παρακολούθηση των δέντρων ώστε εάν χρειαστεί να γίνουν άμεσα περαιτέρω επεμβάσεις.


Στους υπόλοιπους υγιείς φοίνικες έγινε κλάδεμα και προσθήκη βιολογικού φαρμάκου προληπτικά.


Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου θα συνεχίσει να παρακολουθεί το πρόβλημα και να τις εφαρμόζει τις παραπάνω επεμβάσεις, και στα υπόλοιπα προσβεβλημένα δένδρα της πόλης.


Παρόντες στην επιχείρηση διάσωσης των δέντρων στην οδό Φοινίκων ήταν, επίσης, η δημοτική σύμβουλος Ρένα Χαλιώτη καθώς και ένοικοι των γύρω κατοικιών. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο