Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Γνώθι την σε αυτήν πόλιν – ΜΑΡΟΥΣΙ – η δική μας πόλη», της Μαρίας Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 86KB||download file .jpg 74KB|
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην παρουσίαση του βιβλίου «Γνώθι την σε αυτήν πόλιν – ΜΑΡΟΥΣΙ – η δική μας πόλη» της Μαρίας Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου. Στο πάνελ ο επίτιμος δικηγόρος συγγραφέας Κ.Μπιζάνος, η ποιήτρια Α.Καλομενοπούλου, η φιλόλογος Α.Τσαρούχη, η συγγραφέας του βιβλίου Μ.Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου και η Θ.Θεοδωρίδου, φιλόλογος.


Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «Γνώθι την σε αυτήν πόλιν – ΜΑΡΟΥΣΙ – η δική μας πόλη» της Μαρίας Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου, φιλολόγου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011.
Την παρουσίαση του βιβλίου διοργάνωσαν η Βορέειος Βιβλιοθήκη Δήμου Αμαρουσίου και οι εκδόσεις Μελίτη Θ.Θ.


Στο χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης σημείωσε ότι «η νέα συγγραφική προσπάθεια της φιλολόγου Μαρίας Σπυροπούλου – Θεοδωρίδου αποτελεί ένα σύντομο οδοιπορικό στην ιστορία της πόλης μέσα στο χρόνο, από την εποχή της λατρείας της Αμαρυσίας Αρτέμιδος μέχρι την καταξίωσή της ως πόλης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων και ως σύγχρονου Δήμου.
Μία σύγχρονη πόλη –πρόσθεσε- που κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών και τη δυσμενή οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας είναι και θα συνεχίσει να είναι Δήμος πρότυπο σε επίπεδο λειτουργίας, Δήμος πρωταγωνιστής σε όλα τα επίπεδα, του πολιτισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, Δήμος των διεκδικήσεων, Δήμος με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.»
Παράλληλα υπογράμμισε ο κ. Δήμαρχος «στις σελίδες του νοσταλγικού αυτού βιβλίου αποτυπώνονται τα γεγονότα, αλλά και τα πρόσωπα που σημάδεψαν το πέρασμα από το παλιό στο νέο Μαρούσι και στη σύγχρονη πόλη που ξεπήδησε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα.»
«Σε μία κρίσιμη, όπως η σημερινή συγκυρία –συμπλήρωσε- όπου χρειάζεται να έχουμε γνώση του παρελθόντος αλλά και σαφή κατεύθυνση για το που θέλουμε στο μέλλον να πάμε, είναι βέβαιος ότι ξεφυλλίζοντας την παρούσα έκδοση θα αναπολήσετε και εσείς εποχές που όσο μακρινές και αν σας φαίνονται, μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ξαναζωντανεύουν.»


Το βιβλίο προλόγισαν ο επίτιμος δικηγόρος συγραφέας κ. Κώστας Μπιζάνος, η ποιήτρια κα Αλίκη Καλομενοπούλου και η φιλόλογος Αγλαϊα Τσαρούχη.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Θεοδώρα Θεοδωρίδου, φιλόλογος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο