Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με μια μεγάλη εκδήλωση τίμησε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Γιάννη Τσαρούχη

Print Friendly, PDF & Email


Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού συνθέτης κ. Γ. Μαρκόπουλος, ο κ. Γ. Χρονάς, ο κ. Λ. Κακούρης, η κ. Α. Κλαπάκη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο κ. Δ. Χρονόπουλος, ο κ. Χ. Λεοντής και ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας.
|download file .jpg 93Kb|


Ο κόσμος που βρέθηκε στο Δημαρχείο για να τιμήσει τον Γιάννη Τσαρούχη, γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων. Στην φωτογραφία εικονίζονται μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Κ. Βλάχος και Αλ. Μπρέγιαννης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Γ. Μαρκόπουλος.
|download file .jpg 111Kb|


Με ενδιαφέρον ο κόσμος είδε την Έκθεση με κοστούμια, αφίσες κ. α. του Γιάννη Τσαρούχη που δημιούργησε για το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Θέατρο Έλσας Βεργή-Χρήστου Φράγκου και το Αθμόνιο Θέατρο της Αταλάντης Κλαπάκη.
|download file .jpg 124Kb|


Ο ηθοποιός κ. Λ. Κακούρης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και ηθοποιός κ. Π. Ζούνη, η κ. Α. Κλαπάκη, ο συγγραφέας κ. Γ. Χρονάς και ο συνθέτης κ. Χ. Λεοντής.
|download file .jpg 95Kb|


Με μια υψηλού επιπέδου εκδήλωση, στην κατάμεστη Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ανθρώπων της Τέχνης και του Πολιτισμού, ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, τίμησαν τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ζωγράφου Γιάννη Τσαρούχη.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, μιλώντας για την ζωή του Γιάννη Τσαρούχη, επεσήμανε πως «Το Μαρούσι στάθηκε για τον Γιάννη Τσαρούχη ένας τόπος ευλογημένος που του πρόσφερε φιλοξενία και επαφή με τη φύση, που τόσο αγαπούσε. Και το σπίτι του, που από το 1981 μετετράπη σε Μουσείο, παραχωρώντας ο ίδιος την προσωπική συλλογή των έργων του, ήταν το καταφύγιο που του πρόσφερε τη γαλήνη που χρειαζόταν για να εκφράσει τον ψυχισμό του. Ήταν ευτύχημα, για όλους εμάς, η επιλογή του Τσαρούχη να ζήσει στο Μαρούσι στην αρχή της δεκαετίας του ‘80 και να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές ένα πλούσιο και ανεκτίμητο έργο. Σήμερα, το Ίδρυμα Τσαρούχη, με τη συμβολή της άξιας διευθύντριάς του, Νίκης Γρυπάρη, εκπληρώνει το σκοπό της συγκέντρωσης και διάδοσης του πολύπλευρου έργου του Γιάννη Τσαρούχη και της ελληνικής τέχνης».
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας ανέφερε πως «Για εμάς εδώ στο Μαρούσι, ο Τσαρούχης αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τη γενικότερη πολιτιστική μας δράση, ένας σημαντικός φάρος για όλες τις ενέργειές μας, η “απόλυτη πολιτιστική μας κληρονομιά” και προπαντός, άξιο μέλος της γενιάς του 30».
Για την προσωπικότητα του μεγάλου μας ζωγράφου και καλλιτέχνη που έζησε στο Μαρούσι και άφησε ως πολιτιστική κληρονομιά στην πόλη το σπίτι-μουσείο, καθώς και για την προσωπική τους εμπειρία από την γνωριμία τους μαζί του, μίλησαν ο συγγραφές και ποιητής κ. Γ. Χρονάς, ο σκηνοθέτης κ. Δ. Χρονόπουλος, ο συνθέτης κ. Χ. Λεοντής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού, συνθέτης κ. Γ. Μαρκόπουλος, ενώ κείμενα του Τσαρούχη διάβασαν η βουλευτής και ηθοποιός κ. Π. Ζούνη και ο ηθοποιός κ. Λ. Κακούρης. Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Αταλάντη Κλαπάκη, ενώ μουσική έπαιξαν οι Σταύρος Κεκές (μπουζούκι) και Γιάννης Μισγδάνης (αρμόνιο).
Το β’ μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε Έκθεση με κοστούμια, αφίσες κ. α. του Γιάννη Τσαρούχη που δημιούργησε για το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, το Θέατρο Έλσας Βεργή-Χρήστου Φράγκου και το Αθμόνιο Θέατρο της Αταλάντης Κλαπάκη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Ιατρίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κ. Βλάχος και Αλ. Μπρέγιαννης, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών και πλήθος κόσμου.


Μετάβαση στο περιεχόμενο