Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης κοντά στους μαθητές της πόλης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.  Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων Ν. Πέππα στην  τελετή του Αγιασμού στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
|download file .jpg 112 KB|

 
|download file .jpg 107 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών έργων Ν. Πέππα και τον Ιδιαίτερο Γραμματέα του Δήμου Μ. Μπάρλα  στην τελετή του Αγιασμού στο 1o Λύκειο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 141 KB|

 
|download file .jpg 71 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην τελετή Αγιασμού του 6ου Γυμνασίου και 5ου Λυκείου Αμαρουσίου με τον Αντιδήμαρχο Καθαρισμού και Εξωραϊσμού της πόλης Επ. Κατσιγιάννη και τη Δημοτική Σύμβουλο, πρόεδρο του Οργανισμού Μουσείων  Ε. Λέκκα.
|download file .jpg 71 KB|

 
|download file .jpg 71 KB|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στην τελετή Αγιασμού του 9ου Δημοτικού Σχολείου με τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και Δημοτικών Προμηθειών Ευαγγ. Κάββαλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο, υπεύθυνο των Παιδικών Σταθμών Αμαρουσίου  Ν. Κάββαλο
|download file .jpg 71 KB|


Ο Δήμος Αμαρουσίου είναι αρωγός στην προσπάθεια της μαθητικής κοινότητας στο «ταξίδι» της γνώσης, δημιουργώντας  ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον
    
Ευχές για καλή σχολική χρονιά με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για να αντιμετωπισθούν όλα τα προβλήματα έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στους μαθητές της πόλης, με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους.


Ο κ. Πατούλης παραβρέθηκε στην τελετή  Αγιασμού του 9ου – 11ου Νηπιαγωγείου – 9ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου, του 6ου Γυμνασίου και του 5ου Λυκείου, συνοδευόμενος από μέλη της Διοίκησης. 
Παράλληλα, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής παραβρέθηκαν στην τελετή του Αγιασμού και στις υπόλοιπες σχολικές μονάδες του Αμαρουσίου, δείχνοντας το έμπρακτό ενδιαφέρον της Διοίκησης στα θέματα Παιδείας.                  


Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης προς τους μαθητές, τους ευχήθηκε «καλή πρόοδο» και «καλή επιτυχία» στους στόχους που έχουν θέσει σε αυτή τη νέα εκπαιδευτική περίοδο που αρχίζει σήμερα, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό τους, αρωγός στην προσπάθειά τους στο «ταξίδι» της γνώσης, δημιουργώντας ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον. 
«Δουλέψαμε συστηματικά όλο το καλοκαίρι, ώστε να είναι όλα τα σχολεία έτοιμα από πλευράς υλικοτεχνικών υποδομών, προκειμένου να υποδεχθούν μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικές ελλείψεις, τόνισε ο κ. Πατούλης.  


Αναφερόμενος στην ιδιαίτερη αξία που έχει η καλλιέργεια και η διατήρηση του κοινοτικού πνεύματος στο χώρο του σχολείου, το οποίο μετουσιώνεται σε ενδιαφέρον για το συμμαθητή και φίλο, σε αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια γι’ αυτόν που τη χρειάζεται, σημείωσε:
«Αυτά είναι τα στοιχεία που μας επιτρέπουν να ξεπερνούμε ανώδυνα δύσκολες καταστάσεις, σαν αυτές που βιώνει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια, καταστάσεις που δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας μας.
Και θα μας επιτρέψει να ξεπεράσουμε ανώδυνα και την πρωτοφανή ιδιαιτερότητα που φέτος βιώνουμε κι αφορά τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργεί ο μη έγκαιρος εφοδιασμός όλων των σχολείων με σχολικά βιβλία. Ο Δήμος Αμαρουσίου από την πλευρά του μέσα από τις σχολικές επιτροπές θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συμβάλει προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του προβλήματος που έχει προκύψει.»  


Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ζήτησε από  τους μαθητές του σχολείου να φροντίσουν το χώρο που τους φιλοξενεί, προστατεύοντας τις εκπαιδευτικές υποδομές από βανδαλισμούς και άσκοπες φθορές, με την επισήμανση ότι «σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι προτιμότερο να διαθέτουμε τα χρήματα μας να στηρίξουμε ως κοινωνία τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, παρά να τα ξοδεύουμε για να επιδιορθώσουμε φθορές που θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει.
Είμαι βέβαιος –υπογράμμισε- ότι η νέα γενιά του Αμαρουσίου θα αποδείξει στην πράξη την υπευθυνότητα που την διακρίνει.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο