Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στην πλατεία Ηπειρώτικων, παρουσία εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου, κατοίκων και στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στα Ηπειρώτικα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολικής ανακαίνισης πέντε παιδικών χαρών, μία από τις οποίες στο Ψαλίδι παραδόθηκε στις 28 Ιουνίου 2023 και τρεις ακόμη που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης: Οδό Πάρνηθος & Ελευθερίας (Αγ. Φιλοθέη), στην Πλατεία Ξυλούρη (Κοκκινιά) στην Οδό Φραγκοκκλησιάς (Πολύδροσο)ενώ υπενθυμίζεται πως επί Δημαρχίας Θ. Αμπατζόγλου έχουν ήδη ανακαινιστεί 24 Παιδικές Χαρές και προγραμματίζεται το μεγάλο έργο της ολικής ανάπλασης της παιδικής χαράς τουΑμαλιείου.

Στόχος του έργου των ανακαινίσεων, η πλήρης ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας και την Ελληνική νομοθεσία. Οι χώροι διαθέτουν παιχνίδια για πληθώρα ηλικιακών ομάδων, επαρκείς επιφάνειες ασφαλείας από πτώση, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, βρύσες για πόσιμο νερό κλπ. Παρέχοντας άνετους, ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου σε ένα σύντομο χαιρετισμό του απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής μίλησε για τη δημιουργική συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο, για τα έργα στην περιοχή αλλά και για την πρόοδο των πολεοδομικών ζητημάτων στην ευρύτερη ζώνη. Ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, την Σύμβουλό του επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου στην υλοποίηση του έργου ανακατασκευής παιδικών χαρών και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστηρίζουν τις εργασίες και που εκπροσώπησε στα εγκαίνια η Διευθύντρια της Δνσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Νάνσυ Χατζηδάκη.

Εντός της πλατείας ακόμη εγκαινιάστηκαν και τα νέα τοποθετημένα Υπαίθρια Όργανα Άθλησης σχεδιασμένα για την ασφαλή άσκηση, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος καταπόνησης ή τραυματισμού του ανθρώπινου σώματος.

Εκτός από τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» Γιάννη Γιαννέλα, και τα μέλη του, στα εγκαίνια  παραβρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους που απόλαυσαν τη νέα παιδική χαρά δίνοντας τα συγχαρητήρια στον Δήμαρχο για το έργο που βελτιώνει την καθημερινότητά τους.

Ακόμη το παρών έδωσαν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και η Γραμματέας Μαρία – Δήμητρα Ρώτα, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κωνσταντίνος Ρώτας και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Τίνα Μαρτίνη και οι Ευτυχία Παρασύρη και Μαρία Συμεωνίδου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο