Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά (Λακωνίας & Χαράς) στο Ψαλίδι

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, εγκαινίασε την ανακατασκευασμένη Παιδική Χαρά στο Ψαλίδι επί των οδών Λακωνίας & Χαράς, παρουσία εκπροσώπων του τοπικού Συλλόγου, κατοίκων και στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

Η ανακατασκευή της παιδικής χαράς στο Ψαλίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ολικής ανακαίνισης ακόμη τεσσάρων παιδικών χαρών που βρίσκονται σε στάδιο ολοκλήρωσης: Οδό Πάρνηθος & Ελευθερίας (Αγ. Φιλοθέη), στην Πλατεία Ξυλούρη (Κοκκινιά) στην Οδό Φραγκοκκλησιάς (Πολύδροσο) και στην πλατεία Ηπειρώτικων, ενώ υπενθυμίζεται πως επί Δημαρχίας Θ. Αμπατζόγλου έχουν ήδη ανακαινιστεί 24 Παιδικές Χαρές.

Στόχος του έργου, η πλήρης ανάπλαση και λειτουργική αναβάθμιση των παιδικών χαρών για τη δημιουργία σύγχρονων, λειτουργικών και ασφαλών χώρου αναψυχής για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας και την Ελληνική νομοθεσία. Οι χώροι διαθέτουν παιχνίδια για πληθώρα ηλικιακών ομάδων, επαρκείς επιφάνειες ασφαλείας από πτώση, καθιστικά σε καίριες θέσεις, τόσο για την ορθή επίβλεψη των παιδιών, αλλά και την ανάπαυση των επισκεπτών, κάδους απορριμμάτων, βρύσες για πόσιμο νερό κλπ. Παρέχοντας άνετους, ασφαλείς και αισθητικά αναβαθμισμένους χώρους ψυχαγωγίας και συνάθροισης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε ένα σύντομο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους μίλησε για τα έργα που αφορούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της Μαρουσιώτικης οικογένειας όπως τις ανακατασκευές παιδικών χαρών – κοινόχρηστων χώρων – πλατειών, τις ανακαινίσεις παιδικών σταθμών, τις δραστηριότητες των Camp κ.α. Ακόμη ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στο μεγάλο έργο της ολικής ανάπλασης της παιδικής χαράς του Αμαλιείου που πρόκειται να ξεκινήσει στο προσεχές διάστημα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο των τοπικών συλλόγων και στη σδιαρκή διαβούλευση που υπάρχει με τη Δημοτική Αρχή και παράγει απτά αποτελέσματα.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννη Ιωαννίδη, την Σύμβουλό του επί τεχνικών θεμάτων Αθηνά Ρέππου στην υλοποίηση του έργου ανακατασκευής παιδικών χαρών και τις υπηρεσίες του Δήμου που υποστηρίζουν τις εργασίες.

Από τη δική του πλευρά, Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ψαλιδίου “Η Ζωοδόχος Πηγή” Κώστας Σολδάτος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για έργα που γίνονται στην περιοχή του Ψαλιδίου θυμίζοντας για παράδειγμα τη δημιουργία του ενεργειακά αυτόνομου πάρκου στην πλατεία Δέγλερη, τις ασφαλτοστρώσεις, τους συνεχείς καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων, αλλά και τον προγραμματισμό νέων έργων.

Παρόντες στα εγκαίνια της Παιδικής Χαράς, ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου και το μέλος Ιωάννα Αμαξηλάτη, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαράκος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων Αθλητισμού Χρυσόστομος Σχινάς.

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο