Νίκη για την Αυτοδιοίκηση και δικαίωση Γ. Πατούλη, η μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις των ΟΤΑ.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 129KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει το αίτημα να προχωρήσει η Πολιτεία στη μοριοδότηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις που γίνονται από τους Ο.Τ.Α.
Με δημόσιες τοποθετήσεις ή ομιλίες του στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ σε Κυλλήνη και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε ημερίδες ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ, είχε τονίσει πως είναι απαραίτητο η Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει από την κεντρική εξουσία την προώθηση ρύθμισης, μέσα από την οποία θα προβλέπεται η μοριοδότηση της εντοπιότητας για όσους επιθυμούν να προσληφθούν μέσω διαγωνισμού που προκηρύσσουν οι ΟΤΑ.
Και η πρόταση αυτή έγινε τελικά πράξη, αφού πλέον η μοριοδότηση προβλέπεται στο Ν. 3731/ΦΕΚ 263/2008. Γεγονός που αποτελεί δικαίωση της προσπάθειας που κατέβαλλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης.
Επόμενη μεγάλη διεκδίκηση είναι να δοθεί με νέα νομοθετική ρύθμιση της Κυβέρνησης η δυνατότητα και στους υπαλλήλους οποιουδήποτε φορέα της Αυτοδιοίκησης που εργάζονται με καθεστώς απασχόλησης αορίστου χρόνου, να έχουν το ίδιο δικαίωμα υπογραφής με τους μόνιμους υπαλλήλους. Γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών.
Και σε αυτό το ζήτημα  αναμένονται στο επόμενο διάστημα θετικές εξελίξεις.

 


Μετάβαση στο περιεχόμενο