Νέο παράρτημα του ΚΑΠΗ στην Αγία Φιλοθέη

Print Friendly, PDF & Email


Ο πατέρας Θεοφάνης τελεί τον Αγιασμό για τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ.
|download file .jpg 99 KB|


Ο Δήμαρχος απευθύνει χαιρετισμό κατά τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ Αγ. Φιλοθέης.
|download file .jpg 76 KB|


Πλήθος κατοίκων της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης αλλά και μέλη του ΚΑΠΗ, παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του νέου παραρτήματος.
|download file .jpg 112 KB|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης εγκαινιάζει το νέο ΚΑΠΗ στην Αγ. Φιλοθέη, έχοντας στο πλευρό του τον πατέρα Θεοφάνη, τον Πρόεδρο του ΚΑΠΗ κ. Δ. Καμπούκο και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ. Σ. Σταθούλη, Κ. Αντωνόπουλο και Γ. Ζήκο.
|download file .jpg 79 KB|

 


Γ. Πατούλης: «κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας, δημιουργώντας ένα φιλόξενο χώρο, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας»

Μια ακόμη «φωλιά αγάπης» για τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, λειτουργεί από χτες στη γειτονιά της Αγίας Φιλοθέης.  Το νέο ΚΑΠΗ, που είναι το 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ της πόλης μας και βρίσκεται επί της οδού Νεαπόλεως 55, εγκαινίασε χθες ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, παρουσία πλήθους κόσμου, κατοίκων της περιοχής και μελών του ΚΑΠΗ.
Είναι το 2ο ΚΑΠΗ που εγκαινίασε η σημερινή διοίκηση του Δήμου σε γειτονιά της πόλης-το προηγούμενο ήταν στο Πολύδροσο-και πρόκειται για μια ακόμη κοινωνική υποδομή που υπηρετεί το όραμα για ένα ισχυρό Δήμο, με ανθρώπινο πρόσωπο, μέσα από τη λειτουργία της οποίας ο Δήμος στηρίζει στην πράξη αυτούς που μας μεγάλωσαν.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ . Γ. Πατούλης τόνισε: «Σήμερα, κάνουμε πράξη μια ακόμη δέσμευσή μας, εγκαινιάζοντας σε αυτή την ξεχωριστή γειτονιά του Αμαρουσίου, το 6ο ΚΑΠΗ που λειτουργεί στο Δήμο μας. Δημιουργούμε στην Αγία Φιλοθέη ένα φιλόξενο χώρο, που θα καλύπτει τις ανάγκες σε φροντίδα, δημιουργική απασχόληση και ψυχαγωγία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας. Δημιουργούμε έναν ακόμη χώρο που φιλοδοξούμε να αποτελέσει μία ζεστή αγκαλιά και ένα στοργικό και φιλόξενο καταφύγιο για τους μεγαλύτερους στα χρόνια,  αλλά όχι και στη διάθεση, συμπολίτες μας. Σε αυτούς στους οποίους οφείλουμε τόσα πολλά, οφείλουμε την ίδια την ύπαρξή μας».
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε επίσης στις υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των ΚΑΠΗ και μπορούν να απολαμβάνουν οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, όπως είναι οι υπηρεσίες υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, η συνταγογράφηση των φαρμάκων, που καθιέρωσε η Δημοτική αρχή το 2007, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στο οποίο συμμετέχουν 161 άτομα, η ψυχαγωγία, οι εκδρομές και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με διάφορα προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. «Είμαστε πραγματικά περήφανοι, γιατί στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργεί σήμερα ένα πρότυπο δίκτυο με 6 Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων, που παρέχουν υποδειγματική ιατρική φροντίδα και ψυχαγωγία στα μέλη τους. Κάθε μέρα στο ΚΑΠΗ του Δήμου Αμαρουσίου είναι μια ευχάριστη εμπειρία. Και αυτό δεν το λέμε εμείς. Το λένε τα 3 χιλιάδες 300 μέλη μας που καθημερινά αξιοποιούν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους», τόνισε ο κ. Πατούλης.
Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ κ. Δ. Καμπούκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Σ. Σταθούλης, Γ. Ζήκος, Ελ. Λέκκα, Κ. Αντωνόπουλος, Θ. Βελής, Γ. Πουλόπουλος, Γλ. Μοστρού, Γ. Ιατρίδης, Αν. Παρτσινέβελος.


Κατεβάστε εδώ την ομιλία του Δημάρχου.
 


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο