Νέα πιστοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την ένταξη στην 6η Φάση του προγράμματος 2014- 2018 στο Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Print Friendly, PDF & EmailΟ Διευθυντής Τομέα Πολιτικής & Διακυβέρνησης για την Υγεία και την Ευεξία Π.Ο.Υ., Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης κος ʼγης Τσουρός απονέμει στο Δήμαρχο Αμαρουσίου, Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας Γ. Πατούλη το δίπλωμα επιτυχούς συμμετοχής του Δήμου Αμαρουσίου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. στην 5η φάση.Το δίπλωμα που απονεμήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου για την επιτυχή συμμετοχή του στην 5η φάση 2009-2013 του προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.Η νέα πιστοποίηση για την ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στην 6η φάση 2014 -2018 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.


Γ.Πατούλης: Στόχος μας η προάσπιση και προαγωγή της υγείας των πολιτών, η ενίσχυση των υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο, η βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στην τοπική κοινωνία.»


Το πιστοποιητικό ένταξης στην 6η Φάση του προγράμματος 2014 -2018 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απονεμήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων που συνδιοργάνωσαν ο Π.Ο.Υ., ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας. Παράλληλα του απονεμήθηκε και δίπλωμα επιτυχούς συμμετοχής στην 5η φάση του προγράμματος.


Η αξιολόγηση και η επαναπιστοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο και της δέσμευσής του ως προς τους στόχους, τη μεθοδολογία και τις αρχές του Π.Ο.Υ., καθώς και της Ατζέντας «ΥΓΕΙΑ 2020», του οποίου οι δύο στρατηγικοί στόχοι αφορούν στη βελτίωση της υγείας για όλους, τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και τη βελτίωση της πρωτοβουλίας και της συμμετοχικής διακυβέρνησης για την υγεία.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας κος Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη συμμετοχή και την επόμενη πενταετία του Δήμου στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. ως ισότιμο και ενεργό μέλος, υπογράμμισε:
«Αποτελεί τιμή για το Δήμος μας η νέα πιστοποίηση για την ένταξη στην 6η φάση του προγράμματος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. Συνάμα μας γεμίζει ικανοποίηση η αναγνώριση των μέχρι σήμερα προσπαθειών μας, ανταποκρινόμενοι στις δεσμεύσεις και τους στόχους του προγράμματος.
Συνεχίζουμε την πορεία που έχουμε προδιαγράψει, με στόχο την προάσπιση και προαγωγή της υγείας των πολιτών, την ενίσχυση των υπηρεσιών με επίκεντρο τον άνθρωπο, τη βελτίωση του περιβάλλοντος και των συνθηκών ζωής στην τοπική κοινωνία


Σημειώνεται ότι αντίστοιχα το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας έλαβε επαναπιστοποίηση στο Δίκτυο των Εθνικών Δικτύων Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. για την 6η φάση και δίπλωμα επιτυχούς συμμετοχής στην 5η φάση.

Μετάβαση στο περιεχόμενο