«Να στηρίξουμε αλλήλους» κάλεσαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στο γεύμα που παρέθεσε ο Δήμος επ’ αφορμής της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον χαιρετισμό του.


 Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, o Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τη σύζυγό του Μαρίνα Σταυράκη Πατούλη, και τον δημοτικό σύμβουλο Κ. Αντωνόπουλο.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, κατά την υποδοχή του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλη, τον δημοτικό σύμβουλο Επ. Κατσιγιάννη, τον πατ. Μάριο Μακρίδη, και μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι. Ν Προσκυνήματος Παναγίας Οδηγήτριας Νερατζιωτίσσης.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Τζίβα, τον πατ. Χρήστο Μαρούδα, και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον πατ. Νικόλαο Μανώλη, και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον πατ. Αναστάσιο Κοροπούλη, και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Θωμά.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον πατ. Νικόλαο Γαβαλά, και μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Ψαλιδίου.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον πατ. Ευγένιο Αράνκι του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου, τον πατ. Θεόφιλο Τσαμπικούνη, και τον πατ. Κωνσταντίνο Δόση, του Ι.Ν. Υπαπαντής Αγίας Φιλοθέης.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τον πατ. Βασίλειο Μπουρνέλη, του Ι.Ν. Παναγίας Βλαχερνών.


Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, σε οικογενειακή φωτογραφία με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο, και τον πατ. Ευγένιο Αράνκι του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Ψαλιδίου.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ιερείς και δημοτικοί σύμβουλοι με την ολοκλήρωση του επίσημου γεύματος.


 


Με συνδαιτυμόνες τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλο, εκπροσώπους του Ιερού Κλήρου από τους ενοριακούς ναούς της πόλης, μέλη των εκκλησιαστικών τους συμβουλίων, δημοτικούς συμβούλους και οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε το επίσημο γεύμα που παραθέτει ο Δήμος Αμαρουσίου κάθε χρόνο ανήμερα του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας προς τιμήν ιεραρχών και εκπροσώπων της Εκκλησίας.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, στον χαιρετισμό του μίλησε για τον συμβολισμό της συγκεκριμένης ημέρας για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς: «Η αναστήλωση των ιερών εικόνων από την αυτοκράτειρα Θεοδώρα το 843 μ.Χ. είναι η ομολογία της πίστης στο Ορθόδοξο Δόγμα. Η συγκεκριμένη πράξη αποτέλεσε θρίαμβο της Ορθοδοξίας για αυτό και έκτοτε γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής». Στο μήνυμά του ανέφερε, επίσης, ότι στις μέρες μας η Ορθοδοξία δοκιμάζεται και κάλεσε τους Χριστιανούς να στηρίξουν αλλήλους στο όνομα της πίστης τους.


Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, επεσήμανε τον κεντρικό ρόλο της Ορθοδοξίας και του Ιερού Κλήρου σε ταραχώδεις εποχές και περιόδους κρίσης στο πέρασμα των αιώνων. Η σημερινή γιορτή της Ορθοδοξίας σηματοδοτεί τη νίκη της Ορθοδόξου πίστης σε χαλεπούς καιρούς, και μεταφέρει σε όλους μας ένα μήνυμα αισιοδοξίας «Κάθε δυσκολία μπορεί να ξεπεραστεί όταν διατηρούμε ισχυρή την πίστη μας και όταν στεκόμαστε στο πλευρό του συνανθρώπου μας. Η Εκκλησία με το παράδειγμα και το φιλανθρωπικό της έργο δείχνει τον δρόμο και καλεί όλους εμάς, Δήμο και κοινωνία, να γίνουμε συνοδοιπόροι. Από την πλευρά μας ως τοπική αυτοδιοίκηση βρισκόμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας με στόχο να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας που να στερείται το φαγητό, τη φροντίδα Υγείας και τα στοιχειώδη για αξιοπρεπή διαβίωση. Στην κοινή μας αυτή προσπάθεια καλούμε κάθε συμπολίτη μας να σταθεί αρωγός και όλοι μαζί να αποτελέσουμε στήριγμα αλλήλων».


Από μέρους του Δήμου στο γεύμα παρακάθισαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Σμυρνής, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Πέππας, Δημήτρης Καμπούκος, Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κατερίνα Ιωάννου, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καρλαύτης, Νικόλας Αλεπούς, Θανάσης Βλαχοπιώτης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Αθανάσιος Βελής, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Αγγέλου, Παναγιώτης Σαγρής, Γιώργος Ιατρίδης, Κώστας Βλάχος. Με την παρουσία τους τίμησαν το γεύμα εκπρόσωποι του ιερού κλήρου από τη Μητρόπολη του Αμαρουσίου και τους ενοριακούς ναούς της πόλης, καθώς και μέλη των εκκλησιαστικών επιτροπών των ναών.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο