Να προστατεύσουμε όλοι μαζί το έργο ορόσημο για το Μαρούσι, της βιοκλιματικής ανάπλασης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, ζητεί ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά και το τελευταίο κρούσμα βανδαλισμού

Print Friendly, PDF & Email

Στιγμιότυπα από τις φθορές που προκάλεσαν κάποιοι στη διάστρωση πατητής τσιμεντοκονίας σε μεγάλη επιφάνεια στη διασταύρωση των οδών Δήμητρος και Διονύσου για το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.Στιγμιότυπο από τη φθορά σε φανοστάστη στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.


Ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει ποτέ στο Μαρούσι, έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα, η Βιοκλιματική ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησής της και αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες στους πολίτες.


Αυτό το έργο σημαντικής αναβάθμισης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, που κάθε Μαρουσιώτης και επισκέπτης της πόλης θα έχει την ευκαιρία το επόμενο διάστημα να χαρεί ο ίδιος και η οικογένεια του, κάποιοι «ανεγκέφαλοι» σκόπιμα και αδικαιολόγητα προκαλούν φθορές στα υπό κατασκευή τμήματά του.


Ενδεικτικό είναι το κρούσμα βανδαλισμού που σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Δήμητρος και Διονύσου, λίγο μετά τη διάστρωση πατητής τσιμεντοκονίας σε μεγάλη επιφάνεια δύο ομόκεντρων κύκλων επί των πεζοδρόμων.
Με παράνομο τρόπο πέρασαν την προστατευτική περίφραξη που είχε τοποθετήσει η εργολήπτρια εταιρεία και χάραξαν με κατσαβίδι και άλλα αιχμηρά αντικείμενα την επιφάνεια, ώστε να απαιτείται νέα επίστρωση. Το γεγονός αυτό, όπως και άλλα παρόμοια περιστατικά προκαλεί καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου και φυσικά αυξάνει το κόστος της κατασκευής.


Ο Δήμος Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα τις σκόπιμες πράξεις καταστροφής των νεόδμητων τμημάτων του έργου της βιοκλιματικής ανάπλασης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, που αποτελεί δημόσια αγαθό και ανήκει σε όλους τους πολίτες του Αμαρουσίου, με την αυστηρή προειδοποίηση ότι θα εφαρμοστούν όσα προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.


Ζητεί δε τη συνεργασία όλων για τη διαφύλαξη και προστασία του, προκειμένου να μπορούμε όλοι να το χαιρόμαστε τώρα, αλλά και στο μέλλον άφθαρτο και καθαρό, καθώς πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, που με μία σειρά από άλλες συμπληρωματικές παρεμβάσεις θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά τη συνολική εικόνα της πόλης μας, θα δώσει υπεραξία στο Ιστορικό Κέντρο και είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την τοπική αγορά και απασχόληση, προς όφελος της πόλης και των πολιτών.


Αποτελεί επίσης  την πρώτη ουσιαστική ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου, μετά από πολλές δεκαετίες, που εκτός των άλλων αναδεικνύει την πολιτιστική φυσιογνωμία και ταυτότητα της πόλης του Αμαρουσίου.


Και είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης σε μία ιδιαίτερα δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία, πέτυχε μετά από ισχυρή διεκδίκηση, πολυετή και επίπονη προσπάθεια να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση του έργου αποκλειστικά από Ευρωπαϊκούς πόρους, χωρίς να κοστίσει ούτε ένα ευρώ στους δημότες.


Ας προστατεύσουμε λοιπόν όλοι μαζί αυτό το έργο, ορόσημο για το Μαρούσι, για την κατασκευή του οποίου εξασφαλίσαμε με πολύ κόπο και προσπάθεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο