Να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στο Δήμο Αμαρουσίου βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, κάτοικοι και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της πόλης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Λ. Κηφισίας, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από τη συμβολική κατάληψη της Λ. Κηφισίας από τους εργαζόμενους, κατοίκους και εκπροσώπους του Εμπορικού κόσμου της πόλης με τη συμμετοχή τη Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
|download file .jpg 123Kb|


Δυναμικό παρών έδωσαν εργαζόμενοι, κάτοικοι και επιχειρηματίες της πόλης, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με κεντρικό σύνθημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχους εργαζόμενος του Δήμου.
|download file .jpg 94Kb|Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου απευθύνει χαιρετισμό στους εργαζόμενους έξω από το Δημαρχείο, με την υπόσχεση ότι ενωμένοι Διοίκηση και εργαζόμενοι θα αγωνισθούμε για τη δικαίωσή σας.
|download file .jpg 130Kb|Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γ. Παπαχρυσάνθου αναγνώσκει το ψήφισμα συμπαράστασης του Συλλόγου για τους συμβασιούχους του Δήμου Αμαρουσίου.
|download file .jpg 99Kb|


Τη θερμή συμπαράστασή του στους συμβασιούχους του Δήμου εξέφρασε και ο διακεκριμένος εργατολόγος Α. Μητρόπουλος.
|download file .jpg 106Kb|


Με επικεφαλής το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία προς το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης.
|download file .jpg 125Kb|Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, συμβολική κατάληψη της Λ. Κηφισίας και πορεία προς το ιστορικό εμπορικό κέντρο πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου με τη στήριξη και συμπαράσταση της Διοίκησης του Δήμου, κατοίκων και επιχειρηματιών της πόλης, με κεντρικό σύνθημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος.


Με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, μέλη της Διοίκησης του Δήμου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης και μέλη του Συμβουλίου, οι αρχηγοί των παρατάξεων «Κόντρα στο Καιρό» και «Εκτός των Τειχών» κ.κ. Μαγιάκης και Πολυχρονιάδης αντίστοιχα, η εκπρόσωπος από το συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» κα Καρλατήρα, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ.Παπαχρυσάνθου, ο διακεκριμένος εργατολόγος Α. Μητρόπουλος, κάτοικοι και εργαζόμενοι διατράνωσαν για ακόμη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση ότι ενωμένοι θα αγωνισθούν μέχρι τη δικαίωση των συμβασιούχων του Δήμου Αμαρουσίου.


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι και στη χθεσινή συγκέντρωση στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη Βουλή, όπου επιδώσαμε τα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου και σήμερα με τη μαζική αυτή συγκέντρωση  στέλνουμε το μήνυμα ότι ενωμένοι θα αγωνισθούμε μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι μας.  Δεν συμμετέχουν βέβαια όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου μας, αλλά η ιστορία θα τους κρίνει και εσείς πρώτα από όλους.

Ο Δήμος Αμαρουσίου με τον τρόπο που λειτουργούσε την προηγούμενη δεκαετία για να μπορέσει να λειτουργήσει στο πλαίσιο του προγράμματος «Καλλικράτης» θέλει ειδικές ρυθμίσεις. Περιμένουμε από το Υπουργείο Εσωτερικών να το αντιληφθεί και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις. Εμείς κάναμε κατανοητό και θα δώσουμε να καταλάβουν όλοι ότι το Μαρούσι είναι ειδική περίπτωση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και όπως συνηθίζω να λέω, δεν πρέπει οι πολιτικές να θεραπεύουν τον ασθενή, πρέπει να θεραπεύουν τον ασθενή και την ασθένεια. Είμαστε σε εγρήγορση και την επόμενη Τρίτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα συντονίσουμε τις επόμενες αγωνιστικές μας κινήσεις, δίνοντας το χρόνο στην πολιτεία να κάνει από την πλευρά της ανάλογες ενέργειες. Ζητάμε την ανανέωση για ένα ακόμη χρόνο όλων των συμβάσεων των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, να υπάρξει μεταβατικό στάδιο για τις προγραμματικές συμβάσεις, καθώς επίσης αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας, του χρόνου απασχόλησης και της εντοπιότητας όλων όσων εργάζονταν μέχρι σήμερα με καθεστώς συμβάσεων, όταν θα συμμετάσχουν σε μελλοντικές προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού.     


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γ. Παπαχρυσάνθου στο ψήφισμα συμπαράστασης που ανέγνωσε υπογράμμισε ότι «οι Μαρουσιώτες έμποροι στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και ζητούμε την αποκατάσταση των ανθρώπων αυτών γιατί πιστεύουμε ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και το δικαίωμα στην εργασία αποτελούν το βασικότερα παράγοντα στη σχέση μεταξύ πολιτείας και πολιτών. Εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις και στη δράση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και σε όποιον άλλον φορέα πασχίζει με καθαρά κοινωνικά κριτήρια για το δικαίωμα των συμβασιούχων συμπολιτών μας. Δηλώνουμε ότι σε αυτόν τον αγώνα δεν είναι μόνοι τους.»


Τη θερμή συμπαράστασή του στους συμβασιούχους εργαζόμενους εξέφρασε και ο διακεκριμένος εργατολόγος Α. Μητρόπουλος.
«Ως φίλος ήλθα να δηλώσω τη συμπαράστασή μου. Όλοι πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη θα σταθεί όρθια στην πίεση που ενδεχομένως θα της ασκηθεί για να μην δικαιωθούν οι πιο πολύπαθοι στις τάξεις των Ελλήνων εργαζομένων. Η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος σας βρίσκεται στο πλευρό σας και θα πιέσουμε περαιτέρω ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημά σας. Η δικαιοσύνη πρέπει να καταλάβει ότι εάν δεν σας δικαιώσει θα έχει διαπράξει ένα μεγάλο ολίσθημα σε βάρος ανθρώπων οι οποίοι κοπίασαν και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δημοσίου».


Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης οι κ.κ. Μαγιάκης, Πολυχρονιάδης και η κα Καρλατήρα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο