Να επανατεθεί σε ισχύ το πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης της απασχόλησης των ΑμεΑ και των γονέων μονογονεϊκών οικογενειών ζητά με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ , ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υπεύθυνος Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Εντοπίζοντας τις αδυναμίες του νέου προγράμματος χρηματοδότησης της απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υπεύθυνος των Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ Γιώργος Πατούλης ζητά με επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Η. Κικίλια να επανατεθεί σε ισχύ το πλαίσιο του προηγούμενου προγράμματος.

Σύμφωνα με αυτό το συνολικό κόστος αμοιβής (αμοιβή και ασφαλιστικές εισφορές) των εργαζομένων ατόμων με αναπηρία στις Δημοτικές Επιχειρήσεις κάλυπτε ο ΟΑΕΔ, ενώ το νέο σχετικό πρόγραμμα για τα ΑμεΑ καλύπτει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές.

Η διαφορά των δύο προγραμμάτων είναι καταλυτική, καθώς με το προηγούμενο πλαίσιο του προγράμματος οι Δημοτικές Επιχειρήσεις μπορούσαν να απασχολήσουν άτομα με αναπηρία, ενώ με το σημερινό δεν δύνανται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις, με στόχο την προώθηση στην απασχόληση ανέργων ατόμων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, την στήριξη για την κοινωνικο –οικονομική ενσωμάτωση τους και την εξάλειψη των εμποδίων ένταξης στη αγορά εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης  στην επιστολή του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και τον Διοικητή του ΟΑΕΔ Η. Κικίλια ζητά την επαναφορά του προγράμματος που αφορά στους γονείς των μονογονεϊκών οικογενειών.

Σημειώνεται ότι η προσοχή του ενδιαφέροντος της Τ.Α. στρέφεται στις ευπαθείς  ομάδες, καθώς η οικονομική κρίση πλήττει βαρύτατα τα μέλη τους.

Ειδικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Σε σχέση με το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης των ΑμεΑ θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι, στο προηγούμενο πρόγραμμα (ΦΕΚ 430/28-03-2007) για τα εν λόγω άτομα οι δημοτικές επιχειρήσεις χρηματοδοτούνταν για το συνολικό κόστος της αμοιβής των (δηλαδή η αμοιβή και οι ασφαλιστικές εισφορές).

Στο νέο σχετικό πρόγραμμα (ΦΕΚ 1663/β/19-10-2010), η χρηματοδότηση αφορά μόνον στις ασφαλιστικές εισφορές των ΑμεΑ, ενώ δεν περιλαμβάνεται η αμοιβή τους. Πιστεύουμε ότι αυτή η διαφορά είναι καταλυτική και ενώ στο παρελθόν οι δημοτικές επιχειρήσεις μπορούσαν να απασχολήσουν άτομα με ειδικές ανάγκες, τώρα δε δύνανται να προχωρήσουν σε αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού.

Με βάση τα ανωτέρω, προτείνεται η επαναφορά του πλαισίου του προηγούμενου προγράμματος για τα ΑμεΑ (ΦΕΚ 430/28-03-2007) καθώς και η επαναφορά σε ισχύ του προγράμματος, που αφορά στους γονείς των μονογονεϊκών οικογενειών (2 + 6 έτη).

Μετάβαση στο περιεχόμενο