Να δοθούν απαντήσεις σε μία σειρά από αδιευκρίνιστα ζητήματα που αφορούν στον «Καλλικράτη» ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης από τη συνεδρίαση της επιμορφωτικής διημερίδας για τους νέους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και επανεκλεγείς για τη νέα Δημαρχιακή θητεία Γ. Πατούλης με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ. Ντόλιο, στην διημερίδα επιμόρφωσης των νέων αιρετών της Αυτοδιοίκησης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης.
|download file .jpg 94Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με ομολόγους του εκλεγμένους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση στην διημερίδα επιμόρφωσης για το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
|download file .jpg 94Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης  με τον Νομάρχη Αθηνών και πρώτο εκλεγμένο Περιφερειάρχη Αττικής  Γ. Σγουρό, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Β’ Αθήνας Λ. Μίχο, τον Γ. Γραμματέα του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αττικής (ΑΣΔΑ) Π. Μπιτούνη και τον Δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνη.
|download file .jpg 81Kb|


Στη συνεδρίαση της πρώτης ημέρας, της διημερίδας για την  επιμόρφωση των νέων αιρετών Δημάρχων, Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών της Αττικής στο πρόγραμμα «Καλλικράτης»,ήταν παρών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επανεκλεγείς για τη νέα Δημαρχιακή θητεία Γιώργος Πατούλης.

Τις διημερίδες διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η ΚΕΔΚΕ και το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στη συνεδρίαση του διημέρου 23 – 24 Νοεμβρίου παρουσιάζονται το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για τη μετάβαση στον Καλλικράτη, ο «Οδικός Χάρτης Τριμήνου» που αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για το συντονισμό των ενεργειών, καθώς και το χρονοδιάγραμμα των κρίσιμων ενεργειών έως την 10η Ιανουαρίου 2011.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της έναρξης της διημερίδας δήλωσε:
«Υπάρχουν αδιευκρίνιστα ζητήματα που έχουν σχέση με το πρόγραμμα του Καλλικράτη και την ανάλογη νομοθεσία. Ελπίζω σ’ αυτή τη διημερίδα να δοθούν οι ανάλογες διευκρινίσεις.
Βέβαια, εντύπωση προκαλεί  το γεγονός ότι εκτός από την ολιγόλεπτη παρουσία του Υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου, απουσίαζε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να υποδεχθεί συμβολικά τους νέους αιρετούς Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες και να δώσει τις ανάλογες διευκρινίσεις.
Θεωρώ, ότι υπάρχουν ζητήματα που αφορούν στους εργαζόμενους με σύμβαση ορισμένου χρόνου των Δήμων, στη διάθεση πόρων ικανών να καλύψουν τις νέες αρμοδιότητες που μεταφέρονται στους Δήμους και άλλα ζητήματα που πρέπει να λυθούν πολιτικά ή και με άλλους πιο δυναμικούς τρόπους πέρα από το διάλογο.
Ας ελπίσουμε ότι η Αυτοδιοίκηση στο επίπεδο της λειτουργίας της θα έχει την αυτοτέλεια και την οικονομική επάρκεια για να υλοποιήσει το όραμα των πολιτών και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο