Να δοθεί από την Κυβέρνηση άμεση λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων των ΚΕΠ, ζητά ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα 15 και αύριο 16 Δεκεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου  ζητά από την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους εργαζόμενους που απασχολούνται στα Κ.Ε.Π..


Λύση που θα διασφαλίζει και την απρόσκοπτη λειτουργία ενός πολύ πετυχημένου θεσμού για τη δημόσια διοίκηση, θα διασφαλίζει το εργασιακό μέλλον των εργαζόμενων σε αυτά και θα προβλέπει τη μοριοδότησή τους.


Σήμερα στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργούν 3 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ( τα 2 δημιουργήθηκαν το 2007), τα οποία στελεχώνονται από 14 συμβασιούχους υπαλλήλους. Η απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων στα ΚΕΠ, τα οποία στελεχώνονται αποκλειστικά από συμβασιούχους υπαλλήλους στο Δήμο Αμαρουσίου αφού ποτέ δεν είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν από την προηγούμενη διοίκηση μόνιμες θέσεις προσωπικού, θα οδηγήσει ουσιαστικά σε κλείσιμο τους. Και αυτή η εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα αρνητική για την εξυπηρέτηση εκατοντάδων πολιτών που προσέρχονται καθημερινά σε αυτά για να εξυπηρετηθούν.


Με αφορμή αυτή την εξέλιξη και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΤΕΔΚΝΑ Γ. Πατούλης ζητά:


• την άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας προκήρυξης του ΑΣΕΠ για την κάλυψη των θέσεων.
• την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της προκήρυξης και της κάλυψης των θέσεων από τους επιτυχόντες.
• τη μοριοδότηση των σημερινών εργαζομένων στα Κ.Ε.Π.


Για την επίλυση του προβλήματος που προέκυψε και για την αποφυγή του ενδεχόμενου να σταματήσει η λειτουργία των Κ.Ε.Π., καλεί την κυβέρνηση να καταθέσει  ανάλογη τροπολογία στο υπό συζήτηση Νομοσχέδιο για την Δημόσια Διοίκηση.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης θα θέσει τις θέσεις του υπόψη των αρμόδιων συνδικαλιστικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΚΕ και ΤΕΔΚΝΑ).

Μετάβαση στο περιεχόμενο