Να ασχοληθεί επιτέλους η κυρία Δούρου με τα προβλήματα της Αττικής

Print Friendly, PDF & Email

Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη σε  ανακοίνωση της  Περιφεριάρχη Ρ. Δούρου

Με αφορμή την απάντηση της Ρ. Δούρου στο Γ. Πατούλη σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ, το γραφείο  του Πρόεδρο της ΚΕΔΕ απαντά πως η «αόρατη», λόγω ανυπαρξίας ουσιαστικού έργου,  Περιφερειάρχης Αττικής κα Δούρου, θα έπρεπε να κάνει πρώτα την αυτοκριτική της, πριν κατηγορήσει για έλλειμμα σοβαρότητας τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.

«Εδώ και ένα χρόνο όμως, το μεγαλύτερο έλλειμμα που ταλαιπωρεί τους Δήμους της Αττικής, είναι το έλλειμμα έργου από πλευράς Περιφέρειας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια υπογραμμίζεται ότι τα μόνα «έργα» που έχει να επιδείξει στο διάστημα αυτό η κομματικά στρατευμένη Περιφερειάρχης Αττικής είναι:

  1. Η τυφλή υποταγή στις κομματικές εντολές

Πρώτο «έργο» της κας Δούρου, είναι η τυφλή υπακοή της στις εντολές της απελθούσας κυβέρνησης. Εκείνη  πρώτη από όλους και πριν καν εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , που νομιμοποίησε εκ των υστέρων την παράνομη πράξη της, έσπευσε να παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στην Τράπεζα της Ελλάδος. Παρέδωσε χωρίς να δώσει λογαριασμό σε κανέναν τα χρήματα των πολιτών, τα οποία υπάρχουν για να χρηματοδοτήσουν αποκλειστικά έργα που έχουν ανάγκη οι Δήμοι της Αττικής. Τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι η «προίκα» της κας Περιφερειάρχη για να τα παραχωρεί άνευ όρων στον κ. Βαρουφάκη και την παρέα του, προκειμένου να στηρίξει όπως αποδείχθηκε στην πράξη μια αποτυχημένη διαπραγμάτευση.

Αντί λοιπόν να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη για έλλειμμα σοβαρότητας, ας μας απαντήσει καλύτερα στο εξής ερώτημα:

  • Πόσα χρήματα της Περιφέρειας κατέθεσε στην Τράπεζα της Ελλάδος το προηγούμενο διάστημα
  • Πόσα από αυτά τα χρήματα έχουν επιστραφεί σήμερα στο Ταμείο της .

 Για να διαπιστωθεί τελικά ποιος είναι αυτός που έχει έλλειμμα όχι μόνον σοβαρότητας, αλλά και στο ταμείο του.

  1. Αλαζονεία , καθεστωτική και διχαστική συμπεριφορά

Δεύτερο «έργο» της κας Δούρου, είναι η αλαζονική , διχαστική και καθεστωτική συμπεριφορά και νοοτροπία τόσο της ίδιας , όσο και στενών συνεργατών της . Η συμπεριφορά και νοοτροπία αυτή εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους .

  • Με υβριστικές ανακοινώσεις κατά καιρούς σε βάρος αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, με τους οποίους διαφωνούν πολιτικά.
  • Με απειλές για αποκλεισμό Δήμων από τα κονδύλια της Περιφέρειας και τη χρηματοδότηση έργων. 
  • Με την κατανομή των κονδυλίων του  Προϋπολογισμού του 2016 στους Δήμους της Βόρειας Αττικής, με κομματικά κριτήρια. Έχουν προβλέψει να διαθέσουν σε τρεις από τους έντεκα Δήμους του Βόρειου Τομέα , που διαθέτουν Δημοτικές Αρχές προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ) , το 78,2% των κονδυλίων. Αποκλείοντας εντελώς από τη χρηματοδότηση Δήμους , στους οποίους δεν διαθέτουν ούτε ένα ευρώ για έργα.

Κι εύλογα αναρωτιόμαστε, ποιος είναι αυτός που έχει έλλειμμα σοβαρότητας. Αυτός που διχάζει και συμπεριφέρεται με μικροκομματική λογική, ή όσοι προσπαθούν να κρατήσουν ενωμένη την Αυτοδιοίκηση;

  1. Το αόρατο σχέδιο για τα σκουπίδια

Τρίτο «έργο» της κας Δούρου, είναι το αόρατο μέχρι σήμερα σχέδιο της για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Αφού πρώτα φρόντισε να ακυρώσει τον προηγούμενο σχεδιασμό της Περιφέρειας , στη συνέχεια επέλεξε να πετάξει στους Δήμους «το μπαλάκι» της ευθύνης διαχείρισης του προβλήματος. Κι όλα αυτά ενώ οι προθεσμίες τρέχουν, το πρόβλημα οξύνεται και κινδυνεύουμε να χάσουμε δεκάδες εκατομμύρια ρευρώ εξασφαλισμένης χρηματοδότησης.

Θα προτείναμε λοιπόν στην κα Δούρου να αφήσει τα λόγια και να ασχοληθεί επιτέλους με τα καθήκοντά της. Εκτός αν την ικανοποιεί ο ρόλος του ανθρώπου που κουβαλά το σακάκι του αρχηγού, στις προεκλογικές του ομιλίες.

Μετάβαση στο περιεχόμενο