Να αφήσει τους μαθητές έξω από τα μικροπολιτικά του παιχνίδια ο κ. Καραμέρος

Print Friendly, PDF & Email

H Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από την κατακόρυφη αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών προς τη χώρα μας, το έκανε με αυταπάρνηση, με ανθρωπιά, με αίσθημα ευθύνης. Την ώρα που τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη αρνούνταν να αντιληφθούν λόγω ιδεολογικών εμμονών τη σοβαρότητα του προβλήματος, οι Δήμοι έδιναν καθημερινά τη μάχη , μόνοι τους, στην «πρώτη γραμμή», στα σημεία υποδοχής , για να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό για τις τοπικές μας κοινωνίες πρόβλημα.

Βλέποντας τη θετική ανταπόκριση των πολιτών να στηριχθεί η προσπάθεια αυτή των Δήμων ως προς την ανθρωπιστική διάσταση του προβλήματος, κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν την περίσταση και να αποκομίσουν πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη, εμπλέκοντας δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή δημόσιους λειτουργούς αλλά και μικρούς μαθητές.

Η προσπάθεια  του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής να εμπλέξει σε μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Περιφέρειας τις σχολικές δομές και τους μαθητές των σχολείων της περιοχής ευθύνης του, θα ήταν καλοδεχούμενη , αν είχε φροντίσει προηγουμένως να ενημερώσει τους Δημάρχους , στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η λειτουργία των σχολικών δομών.

Το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε τους Δημάρχους αλλά επέλεξε να απευθυνθεί στους μαθητές και τους Συλλόγους Γονέων μέσω του Διευθυντή  της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης βόρειου τομέα, Γ.  Ζιάραγκα, αποδεικνύει τις πραγματικές του προθέσεις που δεν είναι άλλες από την αποκόμιση πρόσκαιρων μικροπολιτικών και προσωπικών ωφελημάτων.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η έλλειψη σεβασμού του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα προς το θεσμό της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού . Την ίδια ακριβώς έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει η Κυβέρνηση απέναντι στους Δήμους στις αποφάσεις που λαμβάνει για τη χωροθέτηση χώρων φιλοξενίας αλλά και προς τους πρόσφυγες, οι οποίοι ζουν σε άθλιες συνθήκες για τις οποίες δηλώνουν όμως ανερυθρίαστα υπερήφανοι κάποιοι Υπουργοί .  

Στο θεσμικό κατήφορο και την ανυπαρξία κοινωνικού έργου από την πλευρά του κ. Καραμέρου οι Δήμοι θα απαντήσουν έμπρακτα, με ουσιαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, με την υποστήριξη και ανακούφιση των συνανθρώπων που δοκιμάζονται από τις συνέπειες της προσφυγιάς .  

Καλούμε τον κ. Καραμέρο να αφήσει τους μαθητές των σχολείων του Βόρειου Τομέα μακριά από τα μικροπολιτικά του παιχνίδια και τους δημόσιους λειτουργούς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην συμπεριφέρονται ως κομματικοί υπάλληλοι του κάθε αντιπεριφερειάρχη.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο