Μουσικός Οκτώβρης στο Μαρούσι – 4 αφιερώματα σε μεγάλες μορφές της ελληνικής μουσικής ξεδιπλώνουν το «μουσικό ημερολόγιο» του 20ου αιώνα

Print Friendly, PDF & Email
Το φθινόπωρο στο Μαρούσι έχει χρώμα μουσικό και αύρα νοσταλγική. Σε ένα «ημερολόγιο» με μουσικούς σταθμούς ξεδιπλώνεται μέσα στον Οκτώβριο ολόκληρη η ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.


Μέσα από τέσσερα μεγάλα μουσικά αφιερώματα που καλύπτουν χρονικά και μουσικά ολόκληρο τον 20ο αιώνα, μεγάλες μορφές «θρύλοι» του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού «αποκαλύπτονται» επί σκηνής μέσα από τις μελωδίες και τα τραγούδια που τους καθιέρωσαν.


Το πρόγραμμα του μουσικού Οκτώβρη έχει ως εξής:


Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013: Αφιέρωμα στο Νίκο Γούναρη
«Ο κόσμος άλλαξε…» • Αφιέρωμα στο μεγάλο τροβαδούρο του έρωτα μέσα από ένα μελωδικό ταξίδι στα χρόνια του ’50 με εξαιρετικούς ερμηνευτές που προσεγγίζουν ο καθένας με τον δικό του μοναδικό τρόπο, τραγούδια που άφησαν εποχή.

  Ο Νίκος Γούναρης, μία από τις κορυφαίες φωνές του μεσοπολέμου ήταν θιασώτης του αποκαλούμενου «ευρωπαϊκού» ελληνικού τραγουδιού.

  Παίζουν και τραγουδούν: Δαυίδ Ναχμίας
  Φιλική συμμετοχή: Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «Έμπνευσις» υπό τη διεύθυνση της Έλενας Καντάρη, Θάνος Πολύδωρας, Χρυσούλα Στεφανάκη, Μπάμπης Βελισσάριος

  Ερμηνεύουν: Κώστας Μακεδόνας, Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Παπαδόπουλος, Κώστας Χατζής ,Νάντια Καραγιάννη, Μαρία Τσαρούχα.

  Ενορχήστρωση – διεύθυνση ορχήστρας: Γιάννης Τσέρτος με ορχήστρα 8 μουσικών

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013: Αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο
«Η Ελλάδα μας κατά Ξαρχάκον» • Μία αναδρομή στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία και στον Πολιτισμό μας μέσα από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και τους εμπνευσμένους στίχους του Νίκου Γκάτσου και Ιάκωβου Καμπανέλλη.

  Η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια και το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «Έμπνευσις» στήνουν ένα μουσικοθεατρικό δρώμενο με πρωταγωνιστές τα παιδιά. Με τη Χορωδία συμπράττει ο τραγουδιστής Βασίλης Λέκκας. Επίσης τραγουδά ο Γιώργος Παντερμάκης.

  Αφήγηση: Ναταλία Καποδίστρια

  Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας: Έλενα Καντάρη-Κούκου

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013: Αφιέρωμα στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, Συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου • Μία εκδήλωση – αφιέρωμα στην Τερψιχόρη Παπαστεφάνου που συμπληρώνοντας φέτος 30 χρόνια από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας Δήμου Αμαρουσίου και έχοντας στο ενεργητικό της πλήθος σημαντικών συναυλιών με αυτή της την εμφάνιση αποχαιρετά την ενεργό δράση. Η Τερψιχόρη Παπαστεφάνου, ιδιαίτερα γνωστή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τις περίφημες χορωδιακές διασκευές των τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, είναι η πρώτη που μετέφερε το έντεχνο ελληνικό τραγούδι σε χορωδιακή μορφή και τόλμησε να το συνοδεύσει Λαϊκή Ορχήστρα.

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013: Αφιέρωμα στη Μ. Λίντα και στο Μ. Χιώτη
«Μία ζωή σαν παραμύθι» • Μια μουσική παράσταση που αφηγείται το «παραμύθι της ζωής» του πιο θρυλικού ζευγαριού του λαϊκού μας πενταγράμμου, της Μαίρης Λίντα & του Μανώλη Χιώτη. Η σπουδαία κυρία του ελληνικού τραγουδιού ξετυλίγει επί σκηνής το κουβάρι των αναμνήσεών της, με τις διαχρονικές ερμηνείες της και με την αμεσότητα της προσωπικής της μαρτυρίας, να ξυπνάει μνήμες από νοσταλγικές εποχές.

  Στη παράσταση θα ακουστούν όλες οι μεγάλες επιτυχίες του Μανώλη Χιώτη αλλά και πολλών ακόμη σπουδαίων συνθετών που συνεργάστηκαν στενά με το θρυλικό ζευγάρι, όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Κώστας Καπλάνης κ.α.

  Κείμενα – σκηνοθετική επιμέλεια – αφήγηση: Μάκης Δελαπόρτας

  Παίζουν: Μανώλης Καραντίνης, ο σπουδαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού στο ρόλο του Μανώλη Χιώτη.

  Τραγουδούν: Μαίρη Λίντα

  Ενορχήστρωση: Γιώργος Παγιάτης

Χώρος και ώρα διεξαγωγής των εκδηλώσεων


Χώρος: Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας (Λεωφ. Κηφισίας 39, Μαρούσι, δίπλα στην HELEXPO)


Ώρα έναρξης: 19:30


Δωρεάν μεταφορά στο χώρο των εκδηλώσεων με λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας από το σταθμό του Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου.


Ώρα αναχώρησης: 18:50 & 19:10


Επιστροφή από Αμφιθέατρο Υπουργείου Υγείας μετά το πέρας κάθε εκδήλωσης.


Είσοδος ελεύθερη.

Εδώ επισυνάπτεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Μετάβαση στο περιεχόμενο