Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Αμαρουσίου και Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου για την αξιοποίηση πέντε ακινήτων – Γ. Πατούλης: Ολοκληρώνεται η εκχώρηση του ακινήτου της ΚΕΔ για την δημιουργία σχολείου στην Αγία Φιλοθέη

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 76KB|


 


Στην τελική φάση εισέρχονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση και ανάπτυξη πέντε ακινήτων της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται εντός του οικιστικού ιστού της πόλης του Αμαρουσίου, μετά από ενέργειες και ανάληψη πρωτοβουλιών από τον Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη. 

Στα ακίνητα αυτά θα δημιουργηθούν μεταξύ άλλων σχολεία, χώροι πρασίνου και κοινόχρηστων εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής και άθλησης.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΕΔ Κ. Φωτόπουλος, στα γραφεία της Εταιρείας.       

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου και ΚΕΔ στην πρώτη φάση θα αξιοποιηθούν τρία ακίνητα:

• Στην Αγία Φιλοθέη στην έκταση των 7,8 στρεμμάτων θα χωροθετηθούν και θα
δημιουργηθούν δύο νέες σχολικές εγκαταστάσεις, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο, τα οποία θα κατασκευάσει ο ΟΣΚ. Τη σχετική έκταση διεκδίκησε από την ΚΕΔ ο Δήμος Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.  

• Στο ακίνητο επί της Λεωφόρου Σπύρου Λούη προβλέπεται η δημιουργία ΚΑΠΗ.

• Στο πλαίσιο της μελέτης ανάπλασης του ακινήτου επί της Λεωφόρου Κύμης θα
δημιουργηθεί νησίδα πρασίνου ενός στρέμματος.         

Αμέσως στο επόμενο διάστημα θα εκχωρηθούν στο Δήμο Αμαρουσίου το οικόπεδο επί της Λ. Κύμης, το οικόπεδο 4 στρεμμάτων στην περιοχή πίσω από το Μέγαρο του ΟΤΕ και το οικόπεδο στην περιοχή Ψαλιδίου σε παράδρομο της Αττικής Οδού για εξωραϊσμό, καθαρισμό και χρήση μέχρι την οριστικοποίηση του τρόπου αξιοποίησης τους.              

Ο τρόπος αξιοποίησης των ακινήτων θα μελετηθεί και οι σχετικές μελέτες ανάπλασης θα γίνουν σε συνεργασία  της ΚΕΔ με το Δήμο Αμαρουσίου στο πλαίσιο των οριζομένων από το Γ.Π.Σ. του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με την ΚΕΔ δήλωσε:
«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την θετική έκβαση των ενεργειών μας, η οποία θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπλαση και αναβάθμιση των γειτονιών της πόλης μας και στην αξιοποίηση εκτάσεων προς όφελος των κατοίκων.
Επίσης ικανοποιείται μετά από διεκδίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης το οποίο αφορά στην δημιουργία ενός νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Λυκείου.»


           


Μετάβαση στο περιεχόμενο