Μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, προς τους εργαζόμενους και εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο σπίτι» και στην κοινωνική μέριμνα σε κάθε δήμο

Print Friendly, PDF & Email

(δια της Προέδρου του Σύνδεσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος κα. Χαλβατζά Ευαγγελία)


Αγαπητά Μέλη,


Το «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι  ένα από τα πιο πετυχημένα κοινωνικά προγράμματα που υλοποιείται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχοντας καταφέρει να κερδίσει την αναγνώριση και την  αποδοχή της κοινωνίας. Προσωπικά με την ιδιότητά μου  ως Δήμαρχος Αμαρουσίου και τέως υπεύθυνος Κοινωνικών Υπηρεσιών της ΤΕΔΚΝΑ έχω στηρίξει την εφαρμογή του προγράμματος στον Δήμο μας και σας είναι ήδη γνωστή η συμμετοχή μου σε προηγούμενες κινητοποιήσεις όπως στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Παρόλα αυτά το πρόγραμμα αντιμετωπίζει σημαντικές δυσχέρειες σχετικά με τη λειτουργία αλλά κυρίως τη χρηματοδότησή του, τις οποίες  έχω θέσει υπόψη εκφράζοντας τη σοβαρότητα του προβλήματος στον Υπουργό Εργασίας. Είναι πολύ άδικο για την κοινωνία και ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να δίνει προτεραιότητα μόνο σε εκείνους που έχουν άνεργο συγγενή και πόσο μάλλον να διακοπεί εντελώς. Δεν είναι πολιτικά ορθό αλλά και ούτε ανθρώπινο να εγκαταλείψει η Πολιτεία στην τύχη τους τούς δικαιούχους των Προγραμμάτων που είναι κυρίως ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και ΑμεΑ, αλλά και να ωθήσει στην ανεργία αρκετούς εργαζόμενους.

Ως εκπρόσωπος της Αυτοδιοίκησης αλλά και προσωπικά ως Δήμαρχος Αμαρουσίου θα βρίσκομαι στο πλευρό σας έτοιμος -στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μου – να σας παράσχω κάθε συνδρομή, ώστε να φέρετε εις πέρας την όμορφη και κοινωφελή προσπάθειά σας.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενος στην εξώδικη δήλωση που απέστειλε το Σωματείο Εργαζομένων  στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Νομού Αττικής, θα συμπαρασταθώ συμμετέχοντας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται την Παρασκευή στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, την οποία οργανώνουν οι Σύλλογοι και τα Σωματεία Πανελλαδικά. Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων για την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, προκειμένου να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας των προγραμμάτων.Με εκτίμηση

Γέωργιος Ε.Πατούλης

Δήμαρχος Αμαρουσίου


  


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο